All for Joomla All for Webmasters
Makedonija

Danju gradonačelnik, noću švercer: Policija uhapsila prvog čoveka opštine Novo Selo (VIDEO)

Gradonačelniku pogranične opštine Novo Selo, na krajnjem jugoistoku Makedonije, Bori Stojčevu policija je sinoć stavila lisice na ruke. Uhapšen je u pokušaju šverca više od 1.500 šteka cigara. Priveden je i njegov sin, supruga i još dve osobe.

Gradonačelnik Boro Stojčev i njegova uža porodica su uhvaćeni dok su sa dva vozila prevozili 1.600 šteka cigara. Vozilo u kome je bilo najviše šteka cigara vozio je čovek koji je danju bio gradonačelnik, a noću švercer.

Iz SUP Strumice su potvrdili da je blizu sela Badilen policija sinoć zaustavila dva motorna vozila natovarena sa kartonskim kutijama punim sa štekama cigara.

Jedan kombi je vozio gradonačelnik lično Foto: MUP

– U jednom vozilu, sa kojim je upravljao B.S. ( 54 ), bilo je 29 kutija sa po 50 šteka i jedna kutija sa 49 šteka cigara. Sa njim u vozilu je bio J.S. ( 49 ) iz sela Novo
Konjarevo. Drugo vozilo, koje je upravljao G.S. ( 24 ), a suvozač bio S.V. ( 26 ) iz sela Novo Konjarevo, bilo je natovareno sa 35 šteka cigara i jednom kutijom u kojoj je bilo 49 šteka. Prilikom privođenja, jedno vozilo sa švercerima je pokušalo da pobegne, pa je policija ispalila dva upozoravajuća hitca, saopštili su iz MUP.
Iz policije dodaju da je slobode lišen i M.T. ( 52 ) iz sela Samoilovo. On je na motoru „hamači“ bez registarskih tablica, kao „čistač“ išao ispred dva vozila krcata sa švercovanim štekama cigara.

Policija ih je ushvatila usred noći Foto: MUP

Krijumčari su uhvaćeni na makadamskom putu ka napuštenom selu Badilen, gde prema poslednjem popisu od 2002. godine živi svega troje ljudi. Selo Badilen i Novo Konjarevo su udaljeni samo oko jedan kilometar od granice sa susednom Bugarskom.

Cigare je zaplenila policija Foto: MUP

Privedeni su zadržani u policijskoj stanici u Strumici. Protiv četvoro je određen pritvor, dok je peti, zbog lošeg zdravstvenog stanja u kućnom pritvoru.
Osumnjičeni gradonačelnik Boro Stojčev se na funkciji prvog čoveka opštine Novo Selo nalazi nepunih godinu dana. Došao je iz privatnog sektora i obećavao je
zaustavljanje migracije i bolju ekonomiju u opštini.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top