All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Da li biste ratovali za svoju zemlju? Evo kako su odgovorili Balkanci!

Globalno istraživanje pokazalo je da bi, među Evropljanima, najviše Turaka bilo spremno da gine za svoju zemlju, čak 73 procenta.

Najmanje Holanđana bi bilo spremno da se lati oružja, tek 15 odsto, pokazalo je istraživanje Gallup international. 

A šta bi Srbi uradili? I njihove komšije? Među ispitanicima nema državljana Hrvatske, Albanije i Crne Gore. Istraživanjem su obuhvaćeni Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija.. Među njima, najveći procenat raspoloženih za borbu je među kosovskim Albancima (58 %), dok su Makedonci najmanje raspoloženi da se late oružja, pa makar i za svoju zemlju (38 %).

Više od polovine ispitanika u Bosni i Hercegovini, njih 55 odsto, hrabro bi zaratilo za svoju otadžbinu.

Srbi su negde u zlatnoj sredini, 46 odsto njih bi ratovalo.

Oni koji su komentarisali ovaj izveštaj, smatraju da je pitanje pogrešno postavljeno. Većini bi, smatraju, odgovor bio “zavisi”.

– Je l’ bi se borio za svoju državu da ona učestvuje u ratu Rusije i NATO, na primer, odgovor bi bio “hoću, boli me k….”. A da kažu, tipa, “Je l’ bi se borio za Srbiju sa Albancima na Kosovu?”, 90% bi bilo da.

Foto: Reddit/hollowpo1nt

Kosovo je tretirano kao zasebna celina

Foto: Reddit/hollowpo1nt

Ali, i to je relativno, i dalje bi mnogi rekli “zavisi”. Ako bi rat bio pokrenut za oslobođenje celog Kosova, onda ne, ne bi ratovali. Ako bi Albanci započeli kampanju terora nad Srbima na severu Kosmeta, tad bi odgovor bio da, smatraju neki.

Ima i onih koji ovo “zveckanje oružjem” pokušavaju da učine bezopasnim i da smire tenzije.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Imaš ratna iskustva u Counter strike-u? Držao si pušku, ali vazdušnu? Možda? Pejntbol? Jesi nekad video rat? Pričao sa nekim ko je bio, izgubio nekoga ili nešto u ratu? – navodi se u komentarima.

– Ko se ne bi borio ako je zemlja napadnuta od zla poput nacista ili Isis-a? Je l’ ima nekom da nije jasno šta je alternativa borbi?

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top