All for Joomla All for Webmasters
Sport

CRVENO-BELI IZREŠETALI KRALJA: Košarkaši Zvezde na krilima Delija srušili Real

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Real Madrid pred prepunim tribinama beogradske hale “Aleksandar Nikolić” u utakmici 14. kola Evrolige – 82:70 (20:19, 23:16, 19:16, 20:19).

Srpskom šampionu je to šesti trijumf (uz osam poraza), dok je Real zabeležio peti neuspeh (uz devet pobeda).

Crveno-beli su ovom pobedom istakli ozbiljnu kandidaturu za mesto među osam najboljih i plasman u četvrtfinale.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Marko Simonović sa 20 poena, Marko Gudurić je dodao 12, po 11 su ubacili Stefan Jović (šest asistencija) i Ognjen Kuzmić (osam skokova)…

Prvi strelac utakmice bio je Džefri Tejlor sa 25 poena, a osim njega jedini u Realu koliko-toliko raspoložen za nadigravanje bio je Serhio Ljulj – 12 poena.

Crvena zvezda je, posle izjednačene prve deonice, na početku druge napravila seriju 14:0. Iz jake odbrane razvijala je kontre, ali istovremeno su njeni igrači pogađali šuteve i iz igre i sa linije penala. U 15. minutu bilo je 36:25. U tom periodu dominirao je Marko Simonović, kako u napadu, tako i u odbrani. Crveno-beli su prednost uspeli da održe do odlaska na odmor – 43:35.

Foto: Saša PavlićFoto: Saša Pavlić

“Kraljevi” su na početku drugog poluvremena prišli na samo tri poena zaostatka, vršili su pritisak, ali Zvezda je odbila te napade, ne dozvolivši rivalu da dođe do izjednačenja. U finišu treće četvrtine Jović, Lazić i Gudurić su trojkama vratili domaćinu zavidnu prednost – 61:49. Gde su stali u trećoj, crveno-beli su nastavili u poslednjoj deonici. Simonović je takođe bio precizan van linije 6,75, na to se nadovezao i pogodak Gudurića za ubedljivih 67:51. To je zapravo bio početak kraja moćnog Reala, jer u nastavku je tim Dejana Radonjića znalački čuvao i sačuvao taj veliki kapital.

Značajan doprinos velikom uspehu crveno-belih dale su “Delije”, koje su napravile paklenu atmosferu i s tribina slale energiju svojim ljubimcima, koji su je pretočili u izuzetno značajnu pobedu.

Tim Pabla Lasa bio je lišen pomoći Rudija Fernandeza, koji je ostao kod kuće u iščekivanju porođaja svoje supruge, kao i Litvanca Jonasa Mačiulisa, što ipak ne umanjuje utisak o odličnoj partiji Crvene zvezde.

Zvezda sledećeg četvrtka dočekuje šampiona Evrope CSKA, dok Real istog dana gostuje Efesu.

Foto: Saša PavlićFoto: Saša Pavlić
Diaspora.news Izvor kurir
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top