All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

CRNOJ GORI FALI OKO 20.000 SEZONACA: Zbog malih plata niko neće da radi, evo koliko nude

Kako se približila letnja turistička sezona, Crna Gora već traži sezonske radnike.

Prema procenama Zavoda za zapošljavanje, oko 20.000 sezonskih radnika biće potrebno samo na primorju pa su predstavnici Vlade i poslodavci pozvali domaće radnike da ove sezone pronađu posao na crnogorskom primorju.

Zbog toga je organizovana konferencija “Zaposlimo domaće”. Cilj je, kako su istakli, da se nezaposleni iz Crne Gore zaposle tokom letnje sezone.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić istakao da je da Crna Gora iz godine u godinu smanjuje broj nezaposlenih.

“Iako je u Crnoj Gori i dalje mnogo nezaposlenih, ohrabruje podatak da se iz godine u godinu taj broj smanjuje. U ovom trenutku na evidenciji Zavoda je 38.500 nezaposlenih, što je 18,4 odsto manje u odnosu na prošlogodišnji period”, kazao je Mustafić.

On smatra da će posla biti za oko 20.000 sezonaca na primorju.

Predsednik crnogorskg turističkog udruženja Žarko Radulović kazao je da nema poslodavca u Crnoj Gori koji neće da zaposli domaćeg radnika, jer su radnici sa strane skuplji.

“Mi nemamo dovoljno radne snage. Mi u turizmu imamo potrebu za između pet i sedam hiljada radnika. Naši ljudi neće da rade, jer su male plate. Međutim, one su onolike koliko može da se da u ovom trenutku”, istakao je Radulović.

Kazao je da je plata sezonskog radnika u Crnoj Gori oko 500 evra, a da su u regionu jedino u Hrvatskoj veće zarade.

Dijaspora.news/Kurir.rs/CDM
Foto: Profimedia

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top