All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

CRNOGORSKI PREMIJER: Ulazak u NATO je VOLJA NARODA

Završetak ratifikacije Protokola o pristupanju NATO-u prate žestoke reakcije, jer pojedine snage polako shvataju da gube bitku sa voljom naroda, tvrdi crnogorski premijer Duško Marković.

Marković je učestvovao danas u radu redovnog sastanka šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori i država članica. On je rekao da su ambasadori svedoci izazova sa kojima se Vlada svakodnevno suočava, kao i sa naporima koja ulaže u cilju rešavanja aktuelnih problema.

„Za nas je ostvarenje članstva u NATO-u pravo priznanje posvećenosti jedne države da ostvari standarde Alijanse. Čeka nas ratifikacija severnoatlantskog Ugovora u crnogorskom parlamentu, u narednim danima, a vladajuća većina, prevashodno vodeći računa o interesu svojih građana, je spremna da u skladu sa Ustavom donese odluku glasanjem“, kazao je Marković.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, pojasnio da sledi predaja ratifikacionog dokumenta Vašingtonu i na kraju kao simboličan čin podizanje crnogorske zastave, kao 29. članice Alijanse, u sedištu NATO-a u Briselu.

„Premijer je rekao da završetak ratifikacije Protokola prate žestoke reakcije u kom pojedine snage polako shvataju da gube bitku s voljom naroda koji im je pokazao kolika im je podrška na prošlim izborima, ali i s državom“, kaže se u saopštenju.

(Dijaspora.news/Vijesti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top