All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Crnogorska Vlada donijela odluku o izgledu i sadržaju iseljeničke knjižice (VIDEO)

U sklopu implementacije Zakona o iseljenicima, Vlada je danas donijela Odluku o obrascu zahtjeva, izgledu i sadržaju iseljeničke knjižice čije je izdavanje predviđeno zakonom. Kako je kazao Predrag Mitrović, direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović saopštio je da će knjižica važiti 20 godina.

Knjižica će se, kako je kazao, izdavati na lični zahtjev, a služiće za identifikaciju kod državnih organa za vrijeme njihovog boravka u Crnoj Gori.

Pravo na posjedovanje ove knjižice može ostvariti samo iseljenik koji nije državljanin Crne Gore i članovi njegove uže porodice koji sa njim žive.

 

Kako su kazali, Vlada je usvojila Informaciju o trenutnoj epizootiološkoj situaciji sa predlogom nadoknade štete držaocima čije su životinje uginule od bolesti plavog jezika.

“Odlučeno je da nadoknada, prema procijenjenoj vrijednosti, bude isplaćena svim gazdinstvima koja su pretrpjela štetu. Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Upravu za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove su zaduženi da do kraja godine pripreme plan preventivnih mjera u cilju suzbijanja ovih i drugih potencijalnih opasnih zaraznih bolesti u 2017. godini“, navodi se u saopštenju.

Vlada je razmotrila i usvojila Informaciju o realizaciji partnerskih ciljeva u 2016. godini.

Podjseća se da je Crna Gora ove godine nastavila realizaciju PARP programa, kao jednog od mehanizama Partnerstva za mir koji se, između ostalog, koristi i za vođenje i procjenu odbrambenog i vojnog napretka u reformama.

“Konstatovano je da je Crna Gora napravila značajan progres u prosecu odbrambenih reformi što je bio zaključak i NATO Direktorata za planiranje snaga u PARP u izvještaju u junu 2016. godine“, kaže se u saopštenju.

Ističe se da je Vlada usvojila i II Izvještaj ekspertske grupe Savjeta Evrope GRETA o implementaciji Konvencije Savjeta Evrope za borbu protiv trgovine ljudima u Crnoj Gori i zadužila nadležne organe da blagovremeno preduzmu aktivnosti u cilju implementacije preporuka i zaključaka iz Izvještaja.

Dijaspora.news Izvor: Portal RTCG

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top