All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

CRNOGORSKA POLICIJA U PROBLEMU: Epidemiju lažnih dojava o bombama rešava INTERPOL

Policija posredstvom Interpola pokušava da otkrije  ko je poslednjih dana  stvarao paniku lažnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama u Podgorici.

Tim za protivdiverzionu zaštitu zbog lažnih dojava prošle sedmice izvršio je  ATP pregled hotela Hilton, Kapital plaza centra, diskoteke “Beagle”, šoping mola Delta siti hotela “Hemera”.

Poslednja dojava policiji je stigla u petak veče, kada su evakuisani gosti hotela Hilton.

Nakon ATP pregleda, uvrđeno je da je i peta dojava o postavljenoj bombi u samo sedam dana, lažna. Iz Uprave policije nisu se zvanično oglašavali.

Dan ranije, nakon pregleda Kapital plaza centra saopštili su da  preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koje je uputilo  poziv. Policija tvrdi da je za prve tri dojave, koje su  se odnosile na diskoteku “Beagle”, šoping mol Delta siti i hotel “Hemera”, utvrđeno  da su lažne prijave da je postavljena eksplozivna naprava upućene iz inostranstva, odnosno sa brojeva telefona iz zemalja u regionu.

Policija je putem Interpolovih kanala komunikacije i međunarodne policijske saradnje, nadležnim organima u tim državama dostavila zahteve za dobijanje potrebnih informacija, radi procesuiranja tih lica.

“Postupanje po našim zahtevima u tim državama je u toku”, saopšteno je ranije iz policije.

(Dijaspora.news/Vijesti)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top