All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Crnogorska krimi-grupa drogu godinama skladištila u VOJNIM MAGACINIMA, Tivćanin i podoficir broda “Jadran” imali GLAVNE ULOGE

Kriminalna grupa koja se tereti da je vojnim brodom Jadran pokušala da prokrijumčari 56 kilograma kokaina u Tursku, sumnjiči se i da se bavila uličnom prodajom te droge na teritoriji Tivta.

Kako navodi Dan, u krivičnoj prijavi je navedeno da su neki od pripadnika osumnjičene mafijaške organizacije nabavljali kokain koji su krili u magacinima vojnog objekta Opatovo, gde je droga prepakivana i potom prodavana na različitim lokacijama u Tivtu, a prema sumnjama istražitelja, te kriminalne aktivnosti počele su prošle godine, prenosi CDM.

U prijavi se navodi da je za nabavku droge bio je zadužen Tivćanin R.O. koji se tereti da je od neidentifikovanih osoba nabavljao kokain koji je u pakovanjima od po 150 grama predavao podoficiru M.K, čiji je zadatak bio, kako tvrde iz policije i tužilaštva, da drogu čuva u magacinima vojnog objekta Opatovo.

Brod u Crnoj Gori gde je pronađena droga

Brod u Crnoj Gori gde je pronađena droga

FOTO: RAS SRBIJA

Saslušanjem više lica utvrđeno je da je droga prepakivana u magacinima objekta Opatovo, zbog čega je izvršen pretres tog magacina, gde je pronađen kokain, kao i sprave za prepakivanje droge.

Osim u prodavanju manje količine kokaina, M. K. je učestvovao i u pokušaju krijumčarenja 56 kilograma ove droge u Tursku, a on je na saslušanju priznao kakav je bio plan kriminalne organizacije.

Kriminalnu grupu formirala su lica čiji identitet tužilaštvo još nije uspelo da utvrdi.

Namera mafijaške grupe, kako je navedeno u krivičnoj prijavi, bila je da drogu unesu na vojni brod Jadran, da je prevezu do Turske, gde je trebalo da je prodaju.

Brod u Crnoj Gori gde je pronađena droga

Brod u Crnoj Gori gde je pronađena droga

FOTO: RAS SRBIJA

Na putu za Crnu Goru, prema dokazima do kojih su došli istražitelji, pripadnici ove kriminalne grupe trebalo je da preuzmu heroin koji bi istim brodom dopremili u Crnu Goru, gde bi drogu dalje prodavali ili bi je radi dalje preprodaje prevozili u druge države.

U cilju izvršenja tog plana, jedan podoficir je dan pre planiranog isplovljavanja sa studetima uneo kokain na Jadran, a paketiće sa po nekoliko kilograma droge ostavio je u kaseti-ormariću.

Za pokušaj šverca sumnjiče se i V.R. i D.R. koji su označeni kao članovi kriminalne grupe koja je bila zadužena za šverc narkotika.

 

Dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top