All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

CRNOGORCU 3 PUTA OBILI KUĆU, A ONDA MU JE PREKIPELO: Čovek rešio da lopovima olakša posao!

 “Ne razbijajte, sve je već odneto”, piše na vratima kuće Dragana Rolovića koju su lopovi u proteklih petnaestak dana tri puta obili.
Njegova, kuća njegovog strica Vojislava Ilijinog Rolovića i još nekoliko objekata u crmničkom naselju Brčeli noćima su na meti pljačkaša… Lopovi su i preksinoć opustošili više vikendica.Oko tri sata posle ponoći najpre je isključena struja na trafo-stanici sa koje se to selo napaja električnom energijom, a onda su kuće opustošene. Rolovići su juče ujutro našli obijena vrata, a u kućama – ispremetane i polomljene stvari, krevete, ormare…
Dragan Rolović ispričao je da ga je komšija iz sela juče pozvao i rekao da su vrata na kućama ponovo otvorena.”Odmah smo krenuli iz Podgorice i zatekli sve rastureno. Kuća je prvi put obijena 27. februara, pa 2. marta i sinoć. Sinoć nisu imali što više da odnesu. Već su odneli sve što su mogli – kompjuter sa duplim komponentama, posuđe, dva pekača za hleb, tostere, male kućne aparate, piće… Imali smo tri svadbe u poslednje vreme, i masu poklona smo ovde ostavljali, sve su pokrali. Sinoć su probali i pomoćne  objekte da obiju”, kaže Rolović.

“Ovo je siledžijstvo, ovo lomljenje… Pretpostavljam da sinoć nisu bili isti koji i prethodna dva puta, jer  ne bi dolazili treći put u istu kuću… Policija je dolazila, rekli su da imaju neki trag. Rekli su nam i da su noćima obilazili selo, ali ne i sinoć zbog previše posla”, rekao je Dragan.

Njegov stric Vojislav rekao je da su mu lopovi napravili štetu više od 500.000 evra.Njemu su polomili sav nameštaj – stolice, krevete, ormare, sanduke sa dokumentima… U jednoj od soba polomljen je dečji krevetac, garderoba i posteljina razbacani su po kući… Iz starih škrinja izvađene su porodične fotografije i dokumenta… Sve je pobacano po podu. Lopovi nisu preskočili nijednu prostoriju.

Ne znamo što fali, ne možemo ni znati kad je ovako sve razbacano. Prošli put, 2. marta ukrali su lovački karabin, dvocevku čiji je domet 7.100 metara sa snajperom, durbin, pištolj koji sam dobio kao počasni građanin Cetinja 1975. godine, moje tri ‘Titove’ zlatne medalje.

Poneli su dedovu Obilića medalju, medalju za hrabrost sa Bregalnice i Kumanova, džeferdar i karabin italijanski koji nisu bili u funkciji, dvogled, anadolski nož iz 712 godine, još mnogo stvari”, rekao je on.Njegova supruga Radmila konstatovala je da normalni ljudi nijesu mogli učinjeti to što je urađeno u njihovoj kući.

“Ovo su neki manijaci. Sve su polomili. U dnevnoj sobi, kuhinji, sobama, kupatilu”…

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da su na tragu pljačkaša koji zadaju jade Brčeljanima.

(Dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top