All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

CRNA GORA ZABRANILA RAVNOGORSKI POKRET: Ministar policije kaže da nisu registrovani uz saglasnost MUP!

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i potpredsednik crnogorske Vlade Duško Marković odlučili su da zabrane delovanje nevladine organizacije Ravnogorski pokreta zbog toga je njen rad u suprotnosti s Ustavom Crne Gore.

Ravnogorski pokret registriran je 18. aprila ove godine u MUP, a Marković je u istakao da je rešenje o upisu doneto bez saznanja rukovodilaca MUP.

Rukovodilac MUP-a takođe ističe da je saznanje da je registrovanje Ravnogorskog pokreta izazvalo oštre reakcije dela javnosti i da je pokrenuta inicijativa da se njegovo delovanje zabrani. On dodaje da je u rešenju navedeno da je delovanje ovog Pokreta suprotno Ustavu, jer “zastupa i zagovara ideologiju koja predstavlja opasnost po nezavisnost, suverenost i ustavno uređenje Crne Gore, što izaziva opasnost po javni mir, javni poredak i javni moral”.

Inicijativu za zabranu rada Ravnogorskog pokreta formalno je pokrenula nevladina Građanska alijansa (GA) koja smatra da je reč o “nacionalističkom pokretu koji promoviše nacionlanu mržnju, zastupa ideologiju koja je tokom Drugog svetskog rata pobila hiljade nevinih i koju je kao takvu država proglasila fašističkom, i da je ta presuda i dalje pravosnažna”.

“Kako država Crna Gora nije abolirala niti lustrirala četnički pokret, njihova registracija tj. njihovo delovanje je suprotno Ustavu Crne Gore pa u skladu sa tim podnosimo ovu inicijativu”, navedeno je u inicijativi Građanske alijanse o zabrani rada ovog pokreta.

 

Dijaspora.news/Kuriir.rs/Tanjug

Foto Gov.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top