All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Crna Gora danas otvara dva poglavlja

Crna Gora će u danas, na Međuvladinoj konferenciji koja se održava u Briselu, otvoriti pregovore u poglavljima 11 – Poljoprivreda i ruralni razvoj i 19 – Socijalna politika i zapošljavanje, saopštili su iz ministarstva evropskih poslova.

“Državnu delegaciju Crne Gore predvodiće ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, a u delegaciji će biti i v.d. generalnog direktora za evropske poslove u Ministarstvu evropskih poslova i sekretar Pregovaračke grupe Miodrag Radović, šef Misije Crne Gore pri EU ambasador Bojan Šarkić, kao i članice Pregovaračke grupe zadužene za poglavlja 11 i 19, generalna direktorica Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Danijela Stolica i direktorica direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Ljiljana Simović”, dodaju oni.

Otvaranju poglavlja, kako se navodi, prethodio je posvećen i intenzivan rad institucija na usklađivanju s evropskim propisima i standardima u ovim oblastima.

Prema ocjenama Evropske komisije, Crna Gora je postigla dobar nivo usklađenosti, kao i potrebne administrativne kapacitete za otvaranje pregovora u oba poglavlja.

(Dijaspora.news/CdM)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top