All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

ČESTITKA PODGORIČKOG STUDENTA IZ AMERIKE: Mama, VOLIM TE, ali ja se TAMO NE VRAĆAM!

Čitateljka portala “Volim Podgoricu”, proslijedila nam je pismo svog sina koji studira u Oklahomi, i naglasila da je to uradila kako bi “političari konačno počeli da misle o našoj djeci kojima je jedina želja da pobjegnu, a kada uspiju da odu, više ne žele da se vrate”.

 -Sin mi je čestitao Novu godinu, i rasplakao me poslednjom rečenicom. Pretužna sam, koliko god da mi je drago što je njemu dobro. Ovo je moja zemlja, zemlja ogromnih potencijala, sa 650.000 stanovnika koja je mogla svakome od nas pružiti mogućnost za dostojanstven život. Umjesto toga, opljačkali su sve, jedan posto NJIH su PERVERZNO BOGATI, četiri posto su BEZOBRAZNO BOGATI, deset odsto živi iznad crnogorskog prosjeka koji je ispod svakog evropskog prosjeka, 40 procenata građan  ima jedva dovoljno da ne gladuje, ostali su GLADNI. Pri ovome, ni jednog trena ne razdvajam opoziciju od vlasti, svi su isti, svi se bore samo za svoje privilegije i lično bogatstvo. Ali SVI. I to je najveća tragedija Crne Gore. Nemamo nadu. Objavite ovu kratku čestitku mog sina, neka pročitaju svi roditelji, sigurna sam da će i drugi čija su djeca vani, zaplakati.

Pročitajte šta je napisao ovaj mladić i recite da li se slažete sa njegovim stavovima:

-Mama, srećna ti Nova godina! Evo pošto se stalno žališ da ti se ne javljam svaki dan i da ti ne pričam kako mi je, da se iskupim. Želim ti da budeš zdrava, srećna i vesela, da manje brineš i manje radiš, da se strpiš još koju godinicu i onda mi više nećeš raditi kod tih raspalih privatnika za bijedne pare, tvoj sin će brinuti o svemu 😀 Šalim se, (u stvari, ne šalim se). Ovdje je normalno da se tvoja plata potroši za jednu večeru, i to nije nikakav luksuz. Malo su (više) neobrazovani, misle da je Italija grad, a da je Grčka antička država koja više ne postoji, pa se više ne trudim da im objašnjavam đe je Montenegro. Inače su opušteni, pa sam se i ja uklopio. Smijem se svemu i baš mi je dobro. Moj drug juče mrtav od smijeha, pazario garderobu za 3.000 eura. Šta ću, smijem se i ja. Meni je dobra i ona jakna što si mi poslala, i ne zezam se, prezadovljan sam što sam ovdje i sve mi je super! Ameri su carevi sa ovim stipendijama. Samo da znaš da mi je sve potaman i da se tamo više ne vraćam. Samo sam se tebi uželio i tvojoj gibanici! Voli te tvoj sin! I ne brini, i ne paniči kad ti se ne javim dva dana, dobro sam! Ljubac!”

Dijaspora.news

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top