All for Joomla All for Webmasters
Sport

ĆERKA NOVAKA ĐOKOVIĆA JE VEĆ MILIONER! Otvorio joj štedni račun, nećete verovati sa KOLIKO PARA na njemu!

Prema trenutnim stopama, Tara i Stefan bi trebalo da dočekaju punoletstvo sa 450.000 evra zarade od kamate

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otvoriće svojoj mezimici štedni račun sa milion evra, a ona će tim novcem moći da raspolaže kad napuni 18 godina, piše Informer.

Uz trenutne kamate, Tara će tad imati 1,45 miliona evra. Istu stvar Novak je učinio i za sina Stefana kad se rodio, 2014. godine.

Razumna svota

Srpski as je samo od turnira u karijeri zaradio 93 miliona dolara, a njegovo trenutno, ukupno bogatstvo procenjuje se na 150 miliona evra.

– Novak razmišlja unapred o budućnosti svoje dece. Pare dođu i prođu, pa su se njegova supruga Jelena i on dogovorili da je po milion evra razumna količina novca koju mogu da ostave deci za svaki slučaj. Hvala bogu pa će roditelji biti uz Stefana i Taru kad odrastu da im pomognu šta god im zatreba, ali je logično da deca čoveka koji je toliko zaradio u karijeri ne moraju u svet odraslih da kreću od nule – istakao je izvor Informera.

Prema rečima jednog domaćeg ekonomskog stručnjaka, kamate na ovakvu vrstu štednje variraju. Prema trenutnim stopama, Tara i Stefan bi trebalo da dočekaju punoletstvo sa 450.000 evra zarade od kamate.

– Sve zavisi od mesta gde je novac uplaćen, postoje mnoge varijacije na osnovu kojih se obračunava suma koja se isplaćuje korisniku kad postane punoletan. Ali, uzima se da će na ovu svotu godišnje ići kamata od dva posto. Dakle, milion evra će za godinu dana postati 1.020.000 evra, a tih 1.020.000 će sledeće godine postati 1.040.400 evra, i tako dalje – objasnio nam je cenjeni ekonomski stručnjak.

Stefan, koji u oktobru puni tri godine, i Tara neće naslediti samo novac. Oni će jednog dana podeliti među sobom i nekretnine koje je Nole stekao. Srpski teniser ponosni je vlasnik tri stana u Americi – dva u Njujorku i jednog u Majamiju – vrednih ukupno 17.000.000 evra. Takođe, Đoković je nedavno jahtu “Dijana” zamenio novim modelom od 17 miliona evra. Restoran “Ekvita” u Monte Karlu će takođe ostati u vlasništvu porodice.

Promenio planove

Uprkos izobilju u kom će rasti Stefan i Tara, Novak ističe da to ne znači da će njegova deca biti razmažena.

– Ne posmatram decu na osnovu porekla ili materijalnog statusa. Svako dete može da bude razmaženo, a za to nije neophodno bogatstvo. Verujte mi, svi planovi koje sam imao pre nego što sam postao otac su se promenili. Trudim se da odgovorim na sva Stefanova pitanja najbolje što mogu. Često ne znam sve odgovore, pa tad zajedno učimo – izjavio je Đoković u jednom intervjuu.

(Dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top