All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Burna svađa na plaži zbog peškira: Crnogorski funkcioner tukao Srbina! Kazna za uvredu 105 evra, za šamar i pesnice 350 evra

Đurović je ukazao da mu se Krstić, nakon što mu je skrenuta pažnja za peškir, obraćao arogantnim i drskim tonom

Zbog narušavanja javnog reda i mira na Gradskoj plaži u Baru u petak popodne, u barskom odeljenju Suda za prekršaje Budva juče su novčano kažnjeni Šaleta Đurović (58) iz Podgorice, predsednik Agencije za elektronske komunikacije i poštansku delatnost, i državljanin Srbije Aleksandar Krstić (38), inženjer avio saobraćaja iz Beograda. Verovali ili ne, incident je započet zbog peškira.

Nakon pretresa, izjava svedoka, suočavanja dvojice okrivljenih i lekarskih izveštaja, sudija Dubravka Mažić je presudila da je Krstić kriv što je na javnom mestu vređao Đurovića i izrekla mu novčanu kaznu od 105 evra. Sudija Mažič je nakon toga rekla da je Đurović kriv što je na javnom mestu fizički napao Krstića i zadao mu jedan šamar i tri udarca pesnicom, za šta je kažnjen 350 evra.

– Okrivljenima su izrečene minimalne kazne jer se radi o osobama koje pre nisu prekršajno kažnjavane – rekla je sudija Mažić na čiju odluku ni Krstič ni Đurović nisu uložili žalbu.

Sukob njih dvojice počeo je u petak oko 13:30 prepirkom oko zaklanjanja pogleda na more Đuroviću, zato što je Krstić “postavio veliki peškir na suncobran” ispod kog su bile njegova supruga u šestom mesecu trudnoće i sedmogodišnja ćerka.

Verbalni spor je doveo do toga da Đurović zbog, kako je kazao, uvredljivih reči koje su mu bile upućene pred suprugom, ošamari, a potom i pesnicom udari Krstića. Aleksandar je nakon toga pao na zemlju, a kada se pridigao, pozvao je policiju. Osoblje na plaži je odmah pritrčalo i razdvojilo Đurovića od Krstića, kojem je ukazana prva pomoć.

– Zvao sam policiju samo zato što tvrdim da uopšte nisam doprineo da dođe do ovog napada, ni na kraj pameti mi nije bilo da bilo koga uvredim. Da su mi rekli da im smeta peškir, sklonio bih ga, a ranije sam video na istoj plaži da i drugi ljudi to rade. Imao sam naočare velike dioptrije na glavi koje su mi nakon prvog udarca pale i razbile se – rekao je na pretresu Krstić, prenose “Vijesti”.

Đurović je ukazao da mu se Krstić, nakon što mu je skrenuta pažnja za peškir, obraćao arogantnim i drskim tonom, i kako kaže, nazvao ga je majmunom.

– Izuzetno mi je žao što je došlo do ovoga, imam 58 godina, nikako ne želim ovakve situacije, ali ja iz čista mira nikada ne bih napadao ljude na plaži. Moj temperament je takav da ovako odreagujem na uvrede morala i časti. Nijednom jedinom rečju Krstića nisam uvredio, a on mene jeste. Kada je pao, odmakao sam se od njega i momcima koji su pritrčali rekao da mu odmah pomognu – rekao je Đurovič pred sudijom.

 

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top