All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

BRŽI OD PRAVOSUĐA: Bivši crnogorski ministar zbog zastarelosti oslobođen optužbe da je kolima udario devojčicu

Zbog zastarelosti krivičnog gonjenja, bivši ministar Petar Ivanović pravosnažno je oslobođen optužbi da je u oktobru 2010. vozilom udario devojčicu A. B.

Iz Višeg suda potvrdili su da je došlo do zastarelosti u postupku protiv dugogodišnjeg funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS).

Portparolka tog suda Aida Muzurović objasnila je da je do zastarelosti došlo pre nego što su spisi predmeta dostavljeni sudu na odlučivanje po žalbi, pa je doneta presuda kojom se odbija optužba zbog zastarelosti krivičnog gonjenja.

Nije odgovorila na pitanje kada je nastupila zastarelost u tom postupku.

Do toga je svakako došlo između januara i marta, jer je poslednja presuda doneta 20. januara, a predmet nije bio dostavljen Višem sudu na odlučivanje po žalbi do 23. marta.

Sudovi i tužilaštva po pravilu bi trebalo da hitno reaguju u postupcima kojima preti zastarevanje.

Prema Krivičnom zakonu, kada je oštećena maloletna osoba, zastarevanje počinje da teče od punoletstva, a za krivično delo za koje je Ivanović optužen do totalne zastarelosti dolazi u roku od četiri godine.

Za vreme trajanja postupka sud nije uspeo da pronađe ni devojčicu, ni njene roditelje da daju iskaz u postupku.

Ivanović je optužen za ugrožavanje javnog saobraćaja iz nehata, za šta mu je pretila novčana kazna ili zatvor do godinu dana.

Prema optužnom predlogu, Ivanović se nije vozilom zaustavio na pešačkom prelazu kako bi propustio devojčicu, usled čega je udario levom bočnom stranom automobila.

(Dijaspora.news/vijesti.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top