All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

BRATIMLJENJE JAGODINE I DELA VAŠINGTONA? Palma započeo posetu SAD

Pokušaćemo ovde u SAD da napravimo neku međugradsku saradnju i poznato je da grad Jagodina ima veliki broj prijatelja u Evropi i moj predlog je i da u SAD nađemo neki grad sa kojim ćemo se pobratimiti – izjavio je Marković

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma započeo je zvaničnu posetu Vašingtonu, prisustvom na služenju u crkvi Svetog Luke u mestu Potomak, koji je deo Vašingtona. To je jedina srpska crkva u glavnom gradu SAD.

Marković je razgovarao sa zastupnikom Republike Srpske u Vašingtonu Obradom Kesićem, dr Brankom Terzićem, jednim od najuglednijih Srba u Vašingtonu, sa predsednicom Srpskog instituta u Vašingtonu Danijelom Sremac i dugogodišnjim novinarom Glasa Amerike, Brankom Mikašinovićem.

Printskrin: Youtube/ Jedinstvena Srbija Domacinski

Printskrin: Youtube/ Jedinstvena Srbija Domacinski

Srbiji je veoma važna saradnja sa SAD kao stateškim partnerom. One države koje ne sarađuju sa SAD nemaju ekonomski napredak i ekonomsku stabilnost. Srbija ima ekonomsku stabilnost zato što ima i političku stabilnost poslednjih pet godina. Siguran sam da SAD i nova administracija ovde u Vašingtonu neće, kao što je to bio slučaj ranijih godina, da za sve na prostoru bivše Jugslavije, okrivljuju Srbe i Srbiju – rekao je Marković u Vašingtonu.

Printskrin: Youtube/ Jedinstvena Srbija Domacinski

Printskrin: Youtube/ Jedinstvena Srbija Domacinski

Pokušaćemo ovde u SAD da napravimo neku međugradsku saradnju i poznato je da grad Jagodina ima veliki broj prijatelja u Evropi i moj predlog je i da u SAD nađemo neki grad sa kojim ćemo se pobratimiti – izjavio je Marković i pozvao Srbe koji žive i rade u SAD da pomažu Srpskoj pravoslavnoj crkvi jer, kako je rekao, crkva je stub porodice i društva.

– Veoma mi je drago što sam svoju posetu Vašingtonu započeo u našoj crkvi – kazao je Marković, koji je pozvao američke Srbe da ulažu u svoju zemlju i da budu u Srbiji poslodavci, a ne gastarbajteri u dijaspori.

Printskrin: Youtube/ Jedinstvena Srbija Domacinski

Printskrin: Youtube/ Jedinstvena Srbija Domacinski

Predsednica Srpskog instituta u Vašingtonu i funkcioner Republikanske stranke, Danijela Sremac rekla je da pokreće inicijativu za bratimljenje Jagodine i mesta Potomak.

U poseti SAD sa Markovićem su i privrednici iz Jagodine.

Dijaspora.news/jedinstvenasrbijadomacinski/telegraf.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top