All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

BOSANKA U BORBI ZA MIS AMERIKE: Roditelji su joj izbegli tokom rata iz BIH, a njena lepota će vas OČARATI!

Titulu najljepše devojke američke savezne države Idaho nedavno je ponela dvadesetednogodišnja Tea Draganović (31) , čiji su roditelji poreklom iz mesta Donja Ljubija, nadomak Prijedora.

Ona je pobedila na takmičenju za mis Idaha 2018.godine i predstavljaće ovu saveznu državu na izboru za najlepšu devojku Sjedinjenih Američkih Država.

Draganovićeva je prvo dete iz braka Edgara i Enise Draganović, koji su kao izbeglice tokom rata u Bosni i Hercegovini stigli u Ameriku, a pored nje ovaj bračni par ima i mlađeg sina.

“Presrećni smo zbog uspeha naše ćerke, nismo mogli ni zamisliti da bi se nešto takvo moglo dogoditi, a desilo se. Ponosni smo na nju, jer ona je jedno divno stvorenje, kako u odnosu prema porodici, tako i okolini”, kažu sretni roditelji.

Draganovići žive u glavnom gradu države Idaho, Boise, gde je Tea nedavno s velikim uspehom okončala studije medicine, te odlučila da u naredne dve godine dodatno usavrši zanimanje kojim će se baviti.

Kaže kako su je prijatelji nagovorili da se prijavi za izbor najlepše devojke, ali da se nije nadala pobedi.

“Verujte, ovom takmičenju se u Americi poklanja velika pažnja. U posednje vreme neprestano me zovu novinari i fotoreporteri, gostujem u televizijskim emisijama i nekada to zna biti iscrpljujuće. Ono što predstoji je takmičenje za mis Amerike i trenutno su u toku dvonedeljne pripreme na kojima se družim s drugim devojkama koje su izabrane za najlepše u svojim državama. Pripreme su veoma naporne jer se mnogo putuje i ispunjene su brojnim sadržajima i obavezama”, kaže Draganovićeva.

Njen hobi i velika ljubav je folklor, kojim se bavi još od pete godine, i trenutno je trener folklorne sekcije koja okuplja ljude s prostora Bosne i Hercegovine koji žive i rade u gradu Boise.

Tea kaže kako nije zaboravila svoje korene i da s roditeljima svake druge godine dolazi u zavičaj gde provodi po nekoliko nedelja.

“Ponosna sam na podneblje i kulturu kojoj pripadam, a ono što posebno volim i cenim je upoznavanje tradicije i običaja drugih naroda”, kaže Draganovićeva.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top