All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

BOSANAC NEVIN PROVEO GODINU DANA U RUSKOM ZATVORU: Tu zgradu iz doba Staljina nikada neću zaboraviti

Mujo Musić, državljanin Bosne i Hercegovine koji je godinu dana proveo u pritvoru u ruskom gradu Kazanju, Republika Tatarstan, pušten je na slobodu.

Kako je Musić kazao, sud je utvrdio da on nije kriv, niti da je na bilo koji način mogao učestvovati u tuči koja se dogodila skoro osam kilometara od mesta gde je on u tom trenutku bio.

Ovaj državljanin BiH, koji je bio zaposlen u Rusiji, osumnjičen je da je učestvovao u tuči i za nanošenje telesnih povreda, iako je sve vreme tvrdio da ništa ne zna o tome. Ruski zakon kaže da se osumnjičena osoba u pritvoru može držati i do godinu dana.

Pored činjenice da je godinu dana nevin proveo u zatvoru, Musićev slučaj je bio karakterističan i po tome što je njegova porodica to vreme tvrdila da im je uskraćena pomoć od strane ambasade BiH u Rusiji.

“Dočekasmo i mi da pravda pobedi, i to bez pomoći Bosne i Hercegovine i njene ambasade”, kazao je Mujo Musić, odmah posle potpisivanja papira o otpustu i izlaska iz zatvora.

Ističe da su ga predstavnici Ambasade posetili samo jednom u pritvoru.

U ambasadi BiH su ranije negirali pritužbe od strane porodice i rekli da su preduzeli sve u okviru svojih ovlaštenja.

“Nadležni delatnici uvek su se profesionalno odnosili prema porodici”, izjavili su ranije iz ambasade BiH.

Musić kaže da mu je u zatvoru bilo veoma teško. Pamtiće malu ćeliju sa 12 kreveta i 29 zatvorenika smeštenih u zgradi izgrađenoj u doba Staljina, te hladnoću kakva samo ruska zima može da bude.

“Ne može se to opisati, stranac u ruskom zatvoru. Sreća samo što odlično vladam ruskim jezikom, ali ne bih poželeo nikome da ovo preživi”, ističe Musić.

Njegov otac Ramiz kaže da je sada najsrećniji čovek na svetu jer mu je sin opet ugledao slobodu.
Musić kaže da na ovome neće stati, već će uz pomoć i konsultacije dva advokata čitav slučaj izneti pred Međunarodnim sudom za pravdu.

(Dijaspora.news/Nezavisne.com)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top