All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Beograđanin Novak Mandić (32) otvorio je restoran usred Koreje: U Seulu obožavaju srpsku hranu, a evo koje jelo im je omiljeno (VIDEO)

Posle tri godine ovaj restoran je od male simpatične krčme prerastao u kultno mesto sa dobrom hranom, muzikom i atmosferom
Pljeskavice i ćevapi sa roštilja, ajvar i šopska salata osvojili su Južnokorejce usred Seula. Za to je zaslužan Beograđanin Novak Mandić (32), koji je sa drugarima pre tri godine otvorio restoran “Beograd” sa srpskim specijalitetima i za samo nekoliko meseci naša hrana postala je hit među Korejcima!

 

– Kafana “Beograd” je nastala iz naše želje i nostalgije za domaćom hranom i tipičnim srpskim ukusima. Svi smo radili u Južnoj Koreji i uželeli smo se da pojedemo nešto kao kod kuće. Ja sam već imao dva hostela u ovom delu Koreje i uz pomoć drugara otvorio sam ovaj restoran – priča za “Informer” Novak Mandić i otkriva da nije bilo lako ostvariti ovu ideju jer je Južna Koreja potpuno drugi svet u odnosu na nas.

Ali, ponosno ističe Mandić, posle tri godine ovaj restoran je od male simpatične krčme prerastao u kultno mesto sa dobrom hranom, muzikom i atmosferom. Korejci su oduševljeni srpskim specijalitetima, ali puno dolaze i stranci koji borave u Seulu.

On kaže da je najveći problem bio kako naći sastojke za spremanje srpskih gurmanluka sa roštilja. Ali je olakšavajuće bilo to što i Korejci u ishrani koriste junetinu i prasetinu kao i mi, pa sa kupovinom mesa nemaju problema.

– Šest meseci pre otvaranja restorana svi Srbi u Seulu dali su se u potragu za sastojcima, pošto su korejska ishrana i začini vrlo specifični i teško da bismo sa njima uspeli da napravimo klasične srpske specijalitete. Neke namirnice smo uspeli da nađemo, mnoge začine i ukuse smo sami morali da pravimo kombinacijom onoga što ovde možemo da nabavimo, a da je najpribližnije našem ukusu – kaže Mandić.

Vlasnik ove za Korejce i više nego specifične kafane hvali i sve zaposlene jer se trude da promovišu našu zemlju, pa gosti, osim domaće hrane, mogu da upoznaju i istoriju i lepote Srbije i Beograda.

Mnogima je posebno zanimljivo da slušaju našu muziku, koja je neizostavni deo provoda u ovoj kafani.

– Dolaze nam Srbi, stranci, ali najviše Korejci, koji su bukvalno poludeli za našom hranom. U “Beogradu” se najviše traži meso sa roštilja, ali i šopska salata i ajvar, kao i palačinke sa džemom. Korejci najčešće jedu mešano meso i ćevape sa domaćim hlebom koji sami pečemo. Oni praktično i nemaju hleb, pa im je i to omiljeno, i naručuju ga dodatno – priča Mandić.

Pogledajte sa kakvim oduševljenjem porodica iz Koreje jede u restoranu “Beograd”:

(Dijaspora.news/informer)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top