All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Beograđani krenuli na odmor iz snova, umesto toga MORE IM JE PRESELO (FOTO+VIDEO)

Beograđanin P.U. koji je odlučio da sa suprugom i detetom starim 22 meseca letovanje provede u grčkom letovalištu Stavros, odlazak na more je preseo. Pri ulasku u apartman dočekala ih je štroka prethodnih gostiju koju su sami morali da čiste, a mirni odmor zamenila je buka i prljavština obližnjeg gradilišta.

Foto: Čitalac Blica / RAS Srbija

Nisu stigli ni da se raspakuju, a problemi su već počeli da se nižu.

 – Uplatili smo letovanje preko agencije “Oktopod Travel” za Stavros u periodu od 2. do 12. juna. Kada smo stigli tamo, prvo što smo primetili jeste blatnjavi prilaz vili “Strimonikos” u kojoj smo rezervisali apartman – započinje priču P. U. nezadovoljan ishodom svog odmora.
oktopod_travel_letovanje_gradiliste_vesti_blic_safe

 Iako je teško bilo gurati kolica sa malim detetom kroz blato, izborili su se sa preprekom i krenuli ka apartmanu ne bi li se odmorili od puta. Međutim, ulaskom u sobu, usledio je novi šok.

Foto: Čitalac Blica / RAS Srbija

U svakom slučaju, po ulasku u apartman i zaticanja gore navedenog stanja, kontaktirali su predstavnika agencije “Oktopod Travel” međutim, on se, po njihovim rečima, nije pojavio više od dva sata.

Dlake u kupatilu

Foto: Čitalac Blica / RAS SrbijaDlake u kupatilu

Pored štroke i blata na prilazu, P. U. je naveo kako vlasnik njegove vile, tik uz objekat gradi još jednu vilu, te su on i njegova porodica konstantno bili izloženi prašini i buci, kao posledicama izlivanja cevi, donošenja materijala i vršenja radova bagerima.

– Na kraju sam tražio od agencije da mi refundira iznos od 160 evra, koliko je aranžman iznosio, međutim poslali su mi skandalozni odgovor poručujući da su oni program putovanja ispunili u celosti, i ponudili mi 10 odsto popusta na uplatu aranžmana kod njih za sledeće leto – sa nevericom zaključuje P. U.

Foto: Čitalac Blica / RAS Srbija

– Po Opštim uslovima putovanja definisano je vreme ulaska u apartmane, obicno ne pre 14h, ali se cesto puta desi da stranke dodju ranije, pronađu objekat i uđu u “svoju” smeštajnu jedinicu pre ovog roka, kada postoji mogucnost da sobe nisu očisćene. Ukoliko predstavnik nije bio sa njima to navodi na zaključak da su stranke ušle pre vremena. Generalno, ako kojim slučajem čistačice ne očiste sobu kako treba (što ne bi smelo da se desi), predstavnik na zahtev stranaka će obezbediti ponovno čišćenje apartmana – kaže Marko Šišović iz “Oktopoda”.

Za izostanak tople vode u boravišnim prostorima takođe se navodi racionalno objašnjenje.

– Nedostatak je moguć u nekim periodima dana kada se troši veća količina vode, na primer nakon večernjeg povratka sa plaže, jer se uglavnom objekti snabdevaju solarnom energijom, ali mi se trudimo da utičemo na vlasnike objekata da po potrebi koriste i druge načine dogrevanja vode – dodaje Šišović.

Foto: Čitalac Blica / RAS Srbija

– Ako bilo koji objekat koji se gradi u Grčkoj, a slično je i kod nas, ima građevinsku dozvolu za rad, ne postoji zakonski osnov za sprečavanje ove radnje – podseća Marko.

Ovakvi slučajevi žalbi su prema njegovim rečima jako retki, a reakcije putnika različite.

– Generalni savet putnicima da budu strpljivi, pročitaju Program putovanja kao i Opšte uslove putovanja i zatraže pomoć kod predstavnika koji je najbitnija karika za rešenje problema na samoj destinaciji – navodi naš sagovornik.

On naglašava da je njihovoj agenciji zadovoljan klijent na prvom mestu, pa često u skladu sa dobrim poslovnim običajima odobravaju i neku pogodnost klijentima iako je Program putovanja ispunjen u celosti.

(Dijaspora.news/Blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top