All for Joomla All for Webmasters
SVET

Automobil udario u avion, Merkelova u Berlin morala helikopterom

Jedan automobil udario je u avion nemačke kancelarke Angele Merkel na aerodromu u Dortmundu, zbog čega je šefica nemačke vlade morala da se u Berlin vrati helikopterom.

Avion nemačkog Bundesvera koji koristi vlada, tipa “Global 5000”, nalazio se na parking poziciji, saopštila je nemačka vojska.

Kancelarka je trebalo tim avionom da se vrati u Berlin.

Prema pisanju nemačkih medija, službenica aerodroma, koja je vozila crveni transporter, prolazila je pored aviona s natpisom “Savezna Republika Nemačka”, a kada je videla avion, iskočila je iz vozila da napravi fotografiju svojim mobilnim telefonom.

Međutim, zaboravila je da povuče ručnu kočnicu, pa je njeno vozilo, bez vozača, krenulo ka avionu i udarilo u njega.

Inače, proteklih meseci učestali su problemi s državnim avionima Nemačke.

Tako je u aprilu, prilikom sletanja u Njujork, vladinom avionu “Konrad Adenauer” pukao točak, što je izazvalo kašnjenje šefa nemačke diplomatije Hajka Masa na sednicu UN.

U februaru je Mas ostao duže u Maliju, pošto je ustanovljen tehnički kvar na njegovom avionu koji je trebalo da ga vrati u Nemačku.

Prethodno je predsednik Frank-Valter Štajnmajer krajem januara morao da ostane duže u Etiopiji, jer se pokvario njegov avion, a i ministar za razvoj Gerd Miler nedavno je u Africi ostao duže zbog kvara na letelici kojom je putovao.

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top