All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

AUSTRIJA U PANICI: Iz policije cure informacije na sve strane!

Hapšenje Austrijanca albanskog porekla, osumnjičenog da je planirao teroristički napad u Beču, pokazalo je da “cure” informacije iz policije, a na osnovu takvog curenja informacija je bečki dnevnik Kronen cajtung još u petak u podne informisan o planiranom hapšenju, koje je obavljeno u 18.00 časova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova iznervirano je prevremenim prosleđivanjem informacija jer ono može da ugrozi tok istrage.

Gde se nalazi rupa iz koje cure informacije biće teško utvrditi, jer je krug onih koji su bili informisani o delovanju protiv osumnjičenog za terorizam, veliki. Oko 6.000 policajaca, kao i vlasti grada Beča, zbog mogućeg napada na podzemnu železnicu, te i službenici gradskog prevoza “Viner linien” bili su informisani o toku istrage.

Kronen cajtung nije delovao neprofesionalno, pa je informaciju objavio uzdržano, neposredno posle hapšenja.

Vest o hapšenju Lorenca K. volšebno procurela do Kronen cajtunga (Foto: Printscreen)Vest o hapšenju Lorenca K. volšebno procurela do Kronen cajtunga (Foto: Printscreen)

Bliskost najvećih dnevnih novina Austrije sa policijskim vlastima već godinama je predmet rasprave. Kronen cajtung redovno ima povlašćen i eksluzivan pristup policijskim informacijama, a zauzvrat pruža novinarsku podršku policiji kada se nađe na meti kritike.

Prošle godine je slučaj oko kamiona u kojem je pronađeno više desetina mrtvih izbeglica bio u žiži interesovanja javne rasprave. Jedan policajac je Kronen cajtungu dostavio fotografiju sa uviđaja, na kojem se nalaze leševi u kamionu. List je objavio fotografiju i izazvao osude sa svih strana.

Dijaspora.news/Kurir.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top