All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

ANJA I STRAHINJA NAPRAVILI ČUDO: Otišli u KAMBODŽU s 500 evra, pa se obogatili NA BANANICAMA

Anja Vuković (30) iz Beograda i Strahinja Tanasković (29) iz Valjeva sa samo 500 evra u džepu otisnuli su se put Kambodže, u potrazi za avanturom.

Njih dvoje su u vezi oko godinu dana, a u Kom Pot su doputovali sredinom marta. Kupili su kartu u samo jednom pravcu.

Preduzetnički duh koji poseduju kao i smisao za humor, iskoristili su na najbolji mogući način i to tako što su počeli da prave čoko – bananice.

“Ovde bananice rastu na svakom ćošku, pa su nas podsetile na naš kultni slatkiš. Palo nam je na pamet da napravimo gomilu čokoladnih bananica u domaćoj radinosti i pokušamo da ih prodamo lokalcima”, rekao je Strahinja.

Kako bi javnost blagovremeno obaveštavali o onome što rade, napravili su blog na Fejsbuku preko koga svi zainteresovani mogu da ih prate.

Osim čokoladnih bananica, pronašli su još jednu mogućnost kako da zarade i uštede novac. Uskoro planiraju put u Indoneziju.

“Pare trošimo na raznorazne sitnice i gluposti koje su preinteresantne kada dođete u nepoznatu egzotičnu zemlju. Na primer, Anja je kupila kolekcijicu tigrastih čarapa za japanke (to svima treba), a ja sam kupio kačket sa kmerskom legitimacijom za noćnog čuvara”, kroz smeh dodaje Strahinja.

Za sada su im primarni cilj avantura i dobra zabava. Za Azijate kažu da su “operisani od estetike i marketinga”, kao i da im engleski jezik nije jača strana. Vrlo brzo su uvideli šta bi mogli da ponude tamošnjem tržištu, a što bi im pomoglo da proputuju Azijom.

“Shvatili smo da trampom usluga možemo da proputujemo kontinent. Uvek smo raspoloženi da probudimo preduzetnički duh i možda gatamo ljudima na plaži, zaroštiljamo leskovačke specijalitete na azijskom tlu ili bejbisitujemo nekim bogatašima mikro ponije”, pričaju Anja i Strahinja o mogućim budućim poslovima.

(Dijaspora.news/EPK/)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top