All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Aleksandra je napustila Beograd i sada živi na selu: Naučila je da radi sve seoske poslove, a sa suprugom je spojila ljubav prema guslama (FOTO) (VIDEO)

Ona nakon samo nekoliko meseci života na selu već muze krave i radi sve seoske poslove, ali će mu, kako su se mladenci dogovorili, izroditi i brojno potomstvo, koje će oživeti ovo selo i seosku školu.

Mladi trebinjski epski pesnik Predrag Janičić jedini je momak u selu Podvori koji je, otkako postoji ovo selo 17 kilometara udaljeno od Trebinja,uspeo da sa beogradskog asfalta dovede nevestu Aleksandru Nikolić, kojoj je tek 20 godina.

Ona nakon samo nekoliko meseci života na selu već muze krave i radi sve seoske poslove, ali će mu, kako su se mladenci dogovorili, izroditi i brojno potomstvo, koje će oživeti ovo selo i seosku školu.

Predraga i Aleksandru spojila je ljubav prema guslama, epskoj poeziji i “Gorskom vijencu”, kojeg ova mlada devojka zna napamet, pa je nju fasciniralo što je on jedan od retkih epskih pesnika u celom regionu, a njega što voli i peva uz gusle, a Njegošev svaki stih govori kao da je i sama iz tog vremena.

Ovaj mladi par ne voli noćne provode po gradu, već upravo guslarske večeri, pa su se na jednoj takvoj manifestaciji u Beogradu i upoznali.

– Ja sam rođena u Gruži, ali sam od desete godine živela u Beogradu, gde sam završila školu i bila pripadnik Vojske Srbije, a kada je trebalo da potpišem ugovor za zaposlenje u Gardi, znala sam da ako to uradim – osta Hercegovina na drugoj strani, pa sam prihvatila Peđinu ponudu da pođem sa njim u sada već naše selo, o kome mi je sve ispričao i ništa mi nije krio – kaže Aleksandra.

Foto: rejting.info/trebinjelive.info

Kada su se nakon sedam meseci duge veze, u kojoj su se videli samo tri puta, odlučili na ovaj korak, srećni su bili i njegovi ukućani, otac, majka, baba i brat, ali i njeni, majka, otac, dva brata i sestra, jer je svima isti cilj – zajednička sreća dvoje mladenaca.

Nastaviće Janičići život na selu, gde imaju sedam muznih krava i samo su prošle godine prodali nekoliko tona krompira i nekoliko tona kupusa, a planiraju i brojno potomstvo, samo se još nisu dogovorili hoće li to biti fudbalski ili barem rukometni tim.

– Ja sam u šali supruzi rekao da ispod osmoro dece ne idem, jer je moja majka bila osmo dete kod oca i majke, a Aleksandra mi je odgovorila da je kod njene majke bilo njih jedanaestoro, pa nam ostaje samo da se dogovorimo da li će broj biti baš dvocifren – našalio se Peđa na kraju.

Pogledajte video:

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top