All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

ALARM U CRNOJ GORI: U Luku Bar stiglo zamrznuto meso STARO 35 GODINA

Tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine stigao je u luku Bar i sve mjere su preduzete da ne stigne na tržište Srbije, saopštila je iz srpska Uprava carina.

Svim tamošnjim carinarnicama je naloženo da preduzmu mjere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa s posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu, navodi se u saopštenju.

Na graničnim prelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija, objašnjava se u saopštenju.

Ukoliko se, pak, radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti sa mobilnim timovima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode takozvane ”dubinske kontrole”.

Uprava carina Srbije je navela da će kao i do sada učiniti sve što je u njenoj moći da se spriječi bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbjednosti i zdravlja građana.

“O postojanju navedenog tovara obavješteni svi carinski službenici, kako oni koji se nalaze na prelazima, tako i specijalni mobilni timovi za suzbijanje krijumčarenja koji će pojačati aktivnosti u dubini teritorije Srbije”, navodi se u saopštenju srpske Uprave policije.

 Iz Crne Gore nema potvrde ove informacije, a za transport mesa i povrća zadužen privatizovani dio Luke Bar.

Na dostupne telefone, međutim, niko se ne javlja.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top