All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Ako želite da vam ljubav bude čvrsta kao kamen, idite na planinu Ozren (FOTO)

Da li želite da vaša ljubav sa voljenim bićem traje večno, do kraja života? Ukoliko imate takvu želju, okrivamo vam jednu od tajni Srbije – magično mesto, za koje upućeni tvrde da na njemu možete učiniti da vaša ljubav bude dugotrajna i čvrsta poput kamene stene.

Planina Ozren se nalazi u jugoistočnoj Srbiji, a osim predivne prirode ona krije i jedno čarobno mesto. U izletištu Očno, udaljenom 5 kilometara od Sokobanje, u samom centralnom delu nalazi se stena poznata pod nazivom “Kamen ljubavi”. Stena je na sredini proplanka, a oko nje je svuda livada, što doprinosi još misterioznijem utisku, jer nikome nije jasno na koji način se tako velika stena našla na tom mestu.

Legenda kaže da stena ima magično dejstvo, da svakom zaljubljenom paru ima moć da učvrsti ljubav do te mere, da će ona zasigurno trajati večno, do kraja života. Romatično verovanje potkrepljeno je pričom da je upravo upravo ovde Čučuk Stana uspela da zavede čuvenog junaka, hajduk Veljka. Prema predanju, ona ga je jurila tri kruga oko ove stene, dok ga nije uhvatila. Hajduk Veljku, tako uhvaćenom, ništa drugo nije preostalo osim da provede noć sa lepom Stanom, pa je ovaj par jutro dočekao u zagrljaju na Kamenu ljubavi.

Bajkovita legenda je možda samo izmaštana u narodnom predanju, no veliki je broj parova koji dolaze ne samo iz Srbije, već i iz inostransta, sa verom da će baš na ovom mestu uspeti da utvrde i učvrste međusobnu ljubav. Dosadašnji posetioci kažu, da se dolazak na Ozrenu isplati, te da su prezadovoljni učinkom koji Kamen ljubavi ima na njihov emotivni život. Da li je to istina, ne preostaje ništa drugo, nego da proverite ličnim iskustvom.

Za sve zainteresovane za ovakav poduhvat, evo preciznog uputstva za ljubavnu čaroliju: posetite izletište Očno na planini Ozren u društvo svog voljenog bića, i zajedno, ruku pod ruku, obiđite tri kruga oko Kamena ljubavi. Nakon toga, kako tvrde upućeni, niko i ništa vas neće razdvojiti do kraja života.

D. Stupar
Dijaspora.news/Nasiusvetu.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top