All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

Ako u vašem čaju ima ovog sastojka, može da bude VEOMA OPASAN

Detoksikacija organizma može da bude veoma korisna i zdrava, ali vodite računa šta koristite za čišćenje organizma

Sve je popularnija metoda detoksikacije uz pomoć raznih čajeva i voćnih napitaka, ali obratite pažnju da li je jedan od sastojaka vaše mešavine SENA.

Ova biljka koja je odličan laksativ, nalazi se u većini detoks čajeva koji se prodaju na tržištu. Sve je više stručnjaka koji savetuju da se ova biljka ne koristi ili da se upotrebljava pod strogom kontrolom. S obzirom na to da je u pitanju laksativ, ona može da iritira stomak i creva, da dovede do pojave bolnih grčeva, pa čak i dijareje.

Čajevi koji sadrže senu mogu da dovedu do smanjenja elektrolita u telu s obzirom da podstiče izbacivanje tečnosti iz organizma. To može da uzrokuje probleme sa srcem ukoliko je upotreba dugotrajna.

Sena stimuliše rad debelog creva više od normalnog i izbacivanje elektrolita i vode kroz stolicu. Ovakav vid pražnjenja može da učini da se osećate lakše i mršavije, ali nema uticaja na eliminaciju masti. Sena sme da se koristi samo kratkotrajno, a proizvođači čajeva koji se koriste za detoksikaciju preporučuju njihovo korišćenje duže vreme i uz ponavljanje što može biti opasno.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top