All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ako putujete na Tajland, ovu stvar nikako ne nosite sa sobom ili ćete završiti u zatvoru!

Ovo je loša vest za mnoge turiste

Elektronske cigarete izrazito su popularne među onima koji pokušavaju da ostave pušenje, ali putnici koji se odlučuju na odlazak u bajkoviti Tajland često nisu upoznati s činjenicom kako su tamo zabranjene.

Cigarete (elektronske) mogu se zapleniti od strane organa reda, ali mnogo veći problem od oduzimanja cigareta predstavlja to što za njihovo “pušenje” možete biti kažnjeno novčano, ali čak i zatvorom, piše Punkufer.

S obzirom na to kako je zadnje istraživanje sprovodeno u Velikoj Britaniji pokazalo kako 8,3 posto ljudi uzima e-cigarete sa sobom na odmor, ovo je loša vest za mnoge turiste.

Ali, zabrana nije ništa novo jer je Tajland još 2014. doneo zakon kojim brani unošenje e-cigareta u zemlju. Takođe, time je zabranjena prodaja i njihovo korišćenje, a kako Tajlanđani misle ozbiljno pokazuje i priča britanskog turističkog agenta Peta Votertona, čiji je nećak zbog posedovanja e-cigarete u Bangkoku uhapšen i kažnjen sa 135 evra a mogao je da se suoči i sa zatvorskom kaznom.

On nažalost nije jedini, pa je tako već uhapšeno i kažnjeno nekoliko britanskih turista, a britansko Ministarstvo spoljnih poslova izdalo je ozbiljno upozorenje da se na Tajland nipošto ne nose e-cigarete.

Stoga, ako neko od vas planira put ove daleke azijske zemlje, elektronske cigarete ostavite kod kuće, jer bila bi šteta da vam odmor bude prekinut, a vi kažnjeni novčano ili, u najgorem slučaju, zatvorom.

(Dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top