All for Joomla All for Webmasters
Srbija

AERODROM NIKOLA TESLA: Carinici u koferu Srbina pronašli ODSEČENU I PREPARIRANU GLAVU

O slučaju su odmah obavešteni inspektori iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koji su preuzeli plen

Na Aerodromu “Nikola Tesla” zaplenjena je preparirana glava srndaća koji se nalazi na CITES listi zaštićenih vrsta životinja!

Ovaj neobičan trofej otkriven je prošle nedelje u prtljagu srpskog državljanina koji se, nakon što je doputovao iz Istanbula, uputio ka zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave.

Tokom detaljne kontrole njegovog prtljaga, carinici su pronašli glavu srndaća sa rogovima (Capreolus capreolus), za čiji je uvoz, budući da se nalazi na listi ugroženih primeraka flore i faune, potrebna posebna dozvola, koju putnik nije posedovao.

O slučaju su odmah obavešteni inspektori iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, koji su potvrdili da se radi o primerku zaštićene vrste, nakon čega su ga i preuzeli u dalju nadležnost

Srbija je potpisnica Konvencije o međunarodnom prometu ugroženim vrstama divlje faune i flore kojom je regulisano je izdavanje uvoznih, izvoznih i tranzitnih dozvola za više od 33.000 zaštićenih vrsta životinja i biljaka, navodi se u saopštenju Uprava carina.

Neke od njih često su na meti krijumčara, što dodatno ugrožava njihov opstanak u prirodi.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top