All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

5 stvari koje Srbi u Grčkoj rade, a koje nerviraju apsolutno sve, pa čak i Srbe koji se tako ne ponašaju!

Nije teško biti fin, ali nekad, čini se, masovno se ponašamo na način koji i nije baš za pohvalu

Svi na letovanju volimo da se opustimo i da ne razmišljamo o tome kako se ponašamo, da li ćemo i kada ćemo spavati i slično. Međutim, neke stvari naprosto nisu deo odmora već se nose iz kuće – tzv. maniri, a oni su to što se prvo primeti kad se opustimo na odmoru. Izgleda da nam baš toga na letovanju često manjka.

Svakoga od nas iznervira bebina pelena na plaži, sama, bez vlasnika, kad onako dobrano pušta vonj i uništava sve. Sutradan na to isto mesto dolazi porodica, pitate se odakle li su, kad ono odnekud iz Srbije.

Ipak, to i nekako može da se oprosti, ali ni Grci ni Srbi ne vole kad neko radi ovih pet stvari:

1. FOTOGRAFISANJE S CRNCIMA

Pa, ljudi, jeste li realni, zašto se fotografišete s crncima koji na šetalištu pletu kikice ili prodaju kukuruz? Zamislite da vas zaustavljaju crnci da se fotografišete jer ste vi beli, kako biste se osećali? A tek zamislite kako to izgleda ljudima koji ne rade isto što i vi – kao divljaci koji nikad nisu videli čoveka druge boje.

2. DOVIKIVANJE NA PLAŽI 

“Jovaaaneeeeee, izlazi iz vooodeee, krofneeeeee”, viče žena i ne pomera se sa svoje ležaljke, dok drugima probija bubne opne. Pa dobro, gospođo, zar ne možete da ustanete i vidite gde vam je sin… Čemu probijanje bubne opne celoj plaži?

Vikanje je tek neumesno i nekulturno, to uopšte nije ni zabavno ni domaćinski.

3. PUNI PESKA ULEĆETE U APARTMAN

Kad s plaže dođete do apartmana, a i pre, valjalo bi da skinete pesak s nogu, jer u Grčkoj možete da zapušite odvode tolikom količinom kamenčića. Često Grci i sami kažu da treba oprati noge na česmi u dvorištu, ali ko mari za to kad je isečena lubeeenica, a roditelji se dernjaju iz petnih žila da deca požure i pojedu što pre.

4. ŽDEREM SVOJ SENDVIČ PUN PAŠTETE U BIČ BARU 

Sasvim je logično da u bič baru nećete da žvaćete ono što ste strpali u svoju torbu, jer to je neumesno i nekulturno, posebno što se zna da u bič barovima hrana može da se kupi… Gledajte da vas ne uhvate ako baš morate da jedete.

5. SLADOLED U PRODAVNICI

Ližete sladoled na šetalištu i onda opušteno ušetate u radnju, dok vam sve kaplje po ruci i po podu. Nemojte to da radite. To valjda ne radite ni u gradu u kom živite, zašto biste na moru bili u tom fazonu?

(Dijaspora.news/Telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top