All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Централни савет Срба у Немачкој посвећен јачању привредних веза Србије и Немачке

Централни савет Срба у Немачкој у сарадњи с Управом за дијаспору при Министарству спољних послова и организацијама учесницима у пројекту, одржао је конференцију за медије којом је упознао јавност са својим радом и пројектима. Истовремено, Централни савет жели да покрене иницијативу за обележавања 50. годишњице званичног почетка економске миграције из СФРЈ за Немачку.

Централни савет Срба у Немачкој (ZSD) делује већ пуних 10 година. Ова организација својим садржајима и активностима окренута је првенствено земљи домаћина. Последњих година у фокусу рада је и тзв. развојна сарадња.

У просторијама Управе за дијаспору при Министарству спољних послова у Београду организовала је конференцију за новинаре како би представила планове за ову годину.

„Ми смо данас у Београду да бисмо објавили наша 4 значајна и интересантна пројекта које реализујемо на линији Немачка-Србија”, рекао је за РТС мр Милан Чобанов, председник Централног савета Срба у Немачкој.

Пројекти се реализују уз помоћ и сарадњу са институцијама из Србије.

„Пројекат Омладинска академија представља резултат успешне сардње Омладинског савеза Србије и Централног савета Срба у Немачкој. Циљ нам је да окупимо младе људе широм Европе, да они стекну одређена знања и вештине, да би их применили у локалној средини”, рекао је Немања Тодоровић, пројектни менаџер ZSD.

„Циљ нашег пројекта је повезивање успешних српских привредника у дијаспори и Србији који желе да се остваре на немачком тржишту”, рекла је координатор пројекта ZSD Драгана Николић.

„Студенти Високе туристичке школе у Београду посебно се радују прилици кад путујући могу нешто и да науче. У центру за односе са јавношћу и међународну сарадњу на Високој туристичкој школи у Београду, велико нам је задовољство да са бројним партнерима имамо сарадњу и у тој причи је и Централни савез Срба у Немачкој. Наши студенти ће учествовати у програмима Еразмус плус који укључују могућност да путују, а учествоваће и у једном маркетиншком пројекту, у обележавању куће у којој је живео Лаза Лазаревић, чувени књижевник и поштовани лекар који је каријеру направио у Берлину, тако да ће они радећи на пројекту, моћи да примене теорију, оно што их учимо у школи, и у пракси”, рекао је Миленко Ђурић, директор Високе туристичке школе у Београду.

Овом конференцијом отпочело је и обележавање 50. годишњице званичног почетка економске миграције СФРЈ за Немачку.

dijaspora.news/rts.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top