All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Традиционални божићни конвој француске организације стигао на КиМ

Традиционални божићни конвој хуманитарне организације „Солидарност за Косово” из Француске, стигао је у српске енклаве. Десет волонтера ове организације, у пратњи њеног оснивача, Арноа Гујона, допремили су 12 тона помоћи чија вредност прелази 85.000 евра. Из организације саопштавају да су поред хуманитарне робе допремили и 80 грла оваца за социјално угрожене породице на Косову и Метохији.

“Већ дванаест година смо присутни за време божићних и новогодишњих празника на Косову и Метохији, уз Србе који живе изоловано и усамљено. Пружамо им хуманитарну помоћ која је нажалост и даље преко потребна али и моралну подршку која им греје срца усред зиме. Ове године, испоручили смо 80 оваца, ована и јагњади породицама које се баве сточарством у новобрдском крају. То је подстрек за економски развој и начин да Срби са Косова, који су вредан и радан народ, живе од свог рада”, каже Арно Гујон.

У наредних неколико дана, француска екипа ће наставити дистрибуцију нове одеће и обуће, школског прибора, и играчака за децу на целом Косову, од села до села, од куће до куће, и свугде где је та помоћ неопходна.

Ово је 40. конвој који је стигао на Косово од 2004. године када је основана „Солидарност за Косово” у Француској, саопштавају из организације.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top