All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Срђан Мијалковић добитник Повеље Интерпарламентарне скупштине православља

Председник Српског просвјетно-културног друштва “Просвјета” за Аустрију Срђан Мијалковић из Беча добитник је Повеље Интерпарламентарне скупштине православља коју му је 30. децембра уручио председник делегације Скупштине Србије у овој организацији Александар Чотрић.

На свечаности у Дому Народне Скупштине у Београду Мијалковићу је уручено признање за “истрајни и посвећени рад на очувању и унапређењу културних и религиозних вредности, поштовању људских и верских права и сарадњи и јединству православних народа”, пише у саопштењу Сталне делегације у Интерпланетарној скупштини православља Народне скупштине Републике Србије.

Александар Чотрић и Срђан Мијалковић

Александар Чотрић и Срђан Мијалковић

Предајући Мијалковићу Повељу, Александар Чотрић је нагласио да је СПКД Просвјета протеклих година веома добро сарађивала с Интерпарламентарном скупштином православља, међународном парламентарном организацијом која окупља посланике из 28 земаља са свих континената.

На челу ИСП је посланик руске Думе Сергеј Попов, а седиште Међународног секретаријата се налази у Атини, у парламенту Грчке.

Просвјета је пример и за све наше организације у расејању због бројних, веома успелих пројеката, попут – организовања учења српског језика, духовних трибина, стручних предавања, хуманитарних концерата, позоришних представа, обележавања значајних датума и годишњица, што је умногоме допринело снажењу духовности међу Србима у Аустрији и зближавању са Епархијом аустријско-швајцарском Српске православне цркве”, рекао је народни посланик Александар Чотрић.

Захваљујући на признању професор Срђан Мијалковић је рекао да ће то бити подстрек свим чланицама и члановима СПКД Просвјета да убудуће раде још посвећеније на представљању културе српског народа у Аустрији и православног идентитета и повезивању међу Србима на свим просторима на којима живе, уз пуно поштовање различитости у Аустрији, земљи домаћину која је постала нови дом за стотине хиљада људи из свих делова света.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top