All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Беч – спремни за иновације

У Бечу је одржан први састанак свих партнера у оквиру међунационалног пројекта у Дунавском региону “Изврсност у истраживању и социјалним и технолошким иновацијама” (Excellence in research, social and technological innovation – ReSTI). Представници Србије су Економски факултет Универзитета у Београду и НВО “Свет и Дунав” из Новог Сада, а руководећи партнер пројекта је Центар за социјалне иновације (Centre for social innovation) у Бечу.

Дунавски регион не заостаје за остатком Европе када су у питању идеје и иницијативе у области истраживања и социјалних и технолошких иновација. Међутим, одређене вештине руковођења неопходне за развој и имплементацију пројеката у овој области треба унапредити у будућности, пише у саопштењу Представништва Града Беча у Београду.

Беч

Беч

Недавно је у Бечу одржан први састанак свих партнера у оквиру међунационалног пројекта у Дунавском региону Изврсност у истраживању и социјалним и технолошким иновацијама (Excellence in research, social and technological innovation – ReSTI).

У пројекат је укључено 12 партнера из 9 земаља Дунавског региона, Аустрије, Бугарске, Хрватске, Словеније, Мађарске, Чешке, Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Учесници пројекта ће у периоду од фебруара 2017. до јула 2019. године радити на унапређењу знања и вештина младих руководилаца пројеката у области истраживања и социјалних и технолошких иновација. Њихов циљ јесте побољшање квалитета и заступљености пројеката, а активности ће обухватати ширење мреже контакта, препознавање недостатака и прилика, успостављање препорука у погледу правила, стварање националних и регионалних стратегија, развој смерница и система за учење.

Свака активност ће бити организована тако да ће кључну улогу играти стручност, искуство и контакти партнера у пројекту.

(dijaspora.news/rts.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top