All for Joomla All for Webmasters
Makedonija

Uhapšen “samarićanin” koji je na auto-putu Srbinu ukrao 73.000 evra: Presreo ga, pokazao da mu je pukla guma, pa zgrabio torbu sa parama

Makedonska policija je veoma brzo pronašla i uhapsila lopova koji je prošle nedelje državljaninu Srbije, Z.V. (56) ukrao torbicu sa 73.000 evra. Iza rešetaka je stavljen I.I. ( 30 ) iz Skoplja. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog teške krađe, a sudija mu je odredio 30-dnevni pritvor.

Policija je saopštila da su 12. jula ujutro dvoje nepoznatih ljudi, koji su se nalazili u automobilu “Folksvagen pasat” sa švedskim registarskim oznakama, odmah iza naplatne rampe Miladinovci zaustavili srpskog državljanina, pokazujući mu da njegovo vozilo ima problem sa gumom.

Ništa ne sumnjajući, čak i zahvalan na upozorenju, Z.V. je stao, a kada je izašao iz auta da vidi u čemu je problem, nepoznati su mu iz automobila ukrali torbicu sa ličnim dokumentima i 73.000 evra, i pobegli.

Dok je žrtva gledala šta je sa gumom, lopov je to vešto iskoristio za krađu/ Foto: Flickr/Douglas Porter

Policijska istraga je utvrdila da je lopov I.I. prethodno na benzinskoj pumpi na autoputu Kumanovo – Skoplje primetio da se na suvozačkom sedištu srpskog državljanina nalazi torbica u kojoj je pretpostavljao da se nalazi i novac.

– Kad je oštećeni krenuo sa benzinske pumpe u pravcu Skoplja, presreo ga je I.I i pokazivao mu rukom prema zadnjem desnom točku vozila upućujući mu na navodni problem. Oštećeni je stao i uputio se ka zadnjem delu vozila da proveri o čemu se radi, a prijavljeni je u tom trenutku uzeo torbicu i pobegao – izjavio je portparol MUP, Toni Angelovski.

On je dodao da policija preduzima mere na potpunom rasčišćavanju slučaja, ali nije otkrio gde je ukradeni novac, da li je privedeni I.I. vratio pare Srbinu Z.V, ili je pozamašnu sumu deviza zaplenila policija.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top