All for Joomla All for Webmasters
Srbija

STRAHOVITA PORODIČNA TRAGEDIJA U NOVOM PAZARU: I majka sestara koje su izgorele na terasi podlegla opekotinama

NOVI PAZAR – U novopazarskoj bolnici tokom noći preminula je Anica Mujković (60), majka Alise (33) i Šemse (25) koje su takođe stradale u strahovitom požaru koji je u subotu ujutru zahvatio stan u kojem su živele.

FOTO: KURIR

Njene ćerke izgorele su na terasi stambene zgrade, a lekari su 2 dana bezuspešno pokušavali da spasu život njihove majke koja je zadobila teške opekotine.

Od temperature koju je požar stvorio u stanu bukvalno su se topili zidovi, a od nameštaja su ostali samo metalni delovi kreveta.

Iza preminule Alise ostalo je četvoro dece, najstarije od 7 i najmlađe od 4 godine.

Podsetimo, u stanu na četvrtom spratu zgrade Bor živela je Anica sa dve ćerke i maloletnim sinom Senadom. Starija ćerka Alisa je razvedena, a njena deca žive kod oca.

– Deca svake subote dolaze kod majke, ali pre dva dana, kada je izbio požar, otac ih ujutru nije doveo kod Alise pošto od obaveza nije stigao. Tako su dečica pukom srećom izbegla da izgore živa sa majkom i tetkom – rekao je jedan komšija Mujkovića i dodao da u trenutku izbijanja požara kod kuće nije bio ni Senad.

Brat otišao po doručak

– On je otišao do prodavnice po doručak i, kada se vratio, nije mogao da uđe u stan pošto se on pretvorio u buktinju. Nesrećnik je sa komšijama pokušavao da ugasi plamen, ali nije uspeo. I on je, navodno, gledao kako vatra guta njegove sestre i majku, koje su bespomoćno stajale na terasi i dozivale pomoć, dok je vatra kuljala iz sobe i bukvalno ih pržila – kazao je komšija.

FOTO: KURIR

Šta je izazvalo vatrenu stihiju još uvek nije poznato, ali nezvanični podaci iz istrage ukazuju na to da je vatra najverovatnije krenula iz furune, te da je potom zahvatila plinsku bocu, koju su majka i ćerke koristile za kuvanje. Međutim, sestre nastradalih žena Senada i Sabaheta tvrde da one nisu imale nikakav šporet u stanu.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top