All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Odbačena baka spava nasred ulice u Pančevu, uz nju je samo pas lutalica sa kojim je podelila svoj prekrivač. Ova fotka slama srca!

Prizor jedne bake koja u invalidskoj stolici, prekrivena starim pokrivačem, dane i noći provodi u jednoj ulici u Pančevu, napuštena i sama, šokirao je stanovnike ovog banatskog grada. Nečoveštvo prema njoj zabolelo je više nego njena sirotinja, jer kako kažu, starica je izbačena iz vlastite kuće, pred čijim pragom sada čami.

Jadnoj ženi društvo pravi samo pas lutalica, sa kojim je podelila deo svog prekrivača, jedine stvari koju ima.

Baka sapva nasred ulice, okružena psima Foto: Čitalac Telegrafa

– Starica danonoćno obitava na ulici, već peti dan čini mi se, a jedino društvo i pomoć su joj psi. Kreće se otežano i u invalidskim kolicima je. Kako sam doznala, starica je izbačena iz vlastitog stana ispred kog i spava. Izbacio ju je rod rođeni! Meni je ovo strašno! Žao mi je, teško mi je i da je gledam u prolazu. Mogu samo da zamislim kako je njoj. Stara, iznemogla i izigrana – napisala je na društvenoj mreži jedna Pančevka i podelila sliku svoje uboge sugrađanke.

I drugi Pančevci su prepoznali baku i rekli kako je već danima viđaju u ulici u blizini buvljaka, ali da nisu znali da na tom trotoaru i spava.

Mnogi su se odmah zapitali na koji način mogu da joj pomognu, da li kontaktirati MUP ili Socijalnu službu. Treći su se ponudili da joj odnesu vodu i hranu, da joj na vrućini ne pozli.

Oni koji se zadese u Ulici Svetog Save u Pančevu, kod poslednje deonice ka buvljaku, takođe mogu učiniti to isto, dok nadležne službe ne dobiju prijavu i nađu način da ženi zaista pomognu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top