All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Muzej magaraca u Martinićima prava atrakcija: Ulaznica kilogram šargarepe ili jabuka

Prije nekoliko dana Crna Gora je dobila prvi Muzej magaraca. Nalazi se na čuvenoj farmi magaraca u Martinićima i postao je prava senzacija koja privlači kako domaće posjetioce tako i veliki broj turista. U muzeju se nalaze sva oruđa koja su ljudi nekad koristili za rad u poljima poput razgrtača, kola, plugova a vlasnik muzeja ih je prikupio baš u Martinićima gdje se muzej i nalazi. Pogledajte kako izgleda Muzej magaraca:

„Umjesto da pravimo neki spomenik magarcu kako bi mu zahvalili za sve ono što je on kao najveći saveznik u tom teškom životu u crnogorskim selima radio, odlučili smo da napravimo Muzej magarca i ovdje izložimo sve ono što smo koristili u polju, na livadi, u domaćinstvu a gdje je pogonska snaga bio magarac“, priča za FOS Darko Saveljić, vlasnik Muzeja magaraca.

 

Foto: FOS Media

 

Dugo je prikupljao eksponate izložene u muzeju koji je za samo nekoliko dana postao senzacija.

„Da magarci znaju da pričaju sigurno bi to zvali spravama za mučenje magaraca i ne bi ovo nazvali muzejom magarca već muzejom torture nad magarcima“, kroz šalu nam priča Darko.

 

Foto: FOS Media

Danas je situacija drugačija. Na njegovoj farmi ima oko 40 magaraca koji se druže sa ljudima i odmaraju, dok im u pozadini svira, vjerovali ili ne, klasična muzika. Za četiri godine, koliko postoji ova farma, Darkove mage je vidjelo skoro 60.000 ljudi. Otvaranjem muzeja upotpunili su ponudu s obzirom da je to jedinstven primjer muzeja ovog tipa ne samo kod nas već i u regionu.

 

Foto: FOS Media

Takođe, postoji još jedna specifičnost muzeja a to je cijena ulaznice koja iznosi kilogram jabuka ili šargarepe po osobi.

Koliko je Darkova farma popularna pokazuje i činjenica da je poznati sajtovi ali i kompanije preporučuju kao top destinaciju koju treba posjetiti u Crnoj Gori

 

 

Dijaspora.news/Fosmedia.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top