All for Joomla All for Webmasters
hronika

DUGA ROBIJA ZA KOKAIN OD MILIJARDU DOLARA: Američko tužilaštvo traži i do 40 godina za crnogorske pomorce uhapšene u Filadelfiji (VIDEO)

Tužilaštvo u Filadelfiji tražiće maksimalne kazne zatvora za crnogorske pomorce koji su učestvovali u švercu kokaina, prenosi u utorak list Dan pisanje američkih medija.

Kako navode američki mediji, ukoliko optužnica bude podignuta protiv svih crnogorskih pomoraca koji se trenutno nalaze u federalnom pritvoru, ukupna zatvorska kazna mogla bi biti i do 40 godina.

Iako je u ovom momentu podignuta optužnica samo protiv jednog crnogorskog pomorca, američki mediji tvrde da će optužni predlog biti podignut i protiv ostalih članova posade čiji su tragovi pronađeni na zaplijenjenim paketima kokaina.

Crnogorski pomorac Nenad Ilić (39) prvi je član posade protiv koga je podignuta optužnica zbog sumnje da je povezan sa švercom 20 tona kokaina vrednog 1,1 milijardu dolara, koji je zaplenjen u Filadelfiji.

Kako prenose američki mediji, Ilić je optužen da je prekršio pomorske zakone o švercu narkotika, za šta je predviđena minimalna kazna od 10 godina zatvora.

 

 

Ilić, koji je radio kao inženjer kadet na brodu “Gajan”, jedan je od šestorice članova posade koji su uhapšeni u junu, ubrzo nakon zaplene kokaina. Ostali se nalaze u federalnom pritvoru, ali su vlasti odbile da iznesu informacije o tome da li se i za njih pripremaju optužnice, piše filadelfijski Inkvajerer.

Oni se pozivaju na dokument prema kojem su članovi posade broda “Gajan” Fonofave Tijasaga (28) i Ivan Đurašević (29) priznali povezanost sa krijumčarenjem kokaina.

 

 

Kako su preneli tamošnji mediji, dvojica osumnjičenih ispričali su sudiji da su prihvatili minimum 50.000 evra kako bi na brodu sakrili kokain. To su učinili, kako su tvrdili tokom saslušanja, po uputstvu jednog člana posade, ali njegovo ime nisu otkrili. Upravo na njihovim iskazima zasniva se optužnica, a tužilaštvo će, kako je ranije najavljeno, dostaviti poroti i materijalne dokaze kojima će potkrepiti navode optužnice.

Protiv Boška Markovića (27), Aleksandra Kavaje (25) i Lauli Pulu (32) još nije završena istraga. Kokain je otkriven pre tri meseca, a bio je smešten u sedam kontejnera sa povrćem i drugom raznom robom namenjenoj Evropi, Africi
i Aziji.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Beta

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

To Top