All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

CRNOGORCI NE ODUSTAJU OD POTRAGE: Raspisana nova poternica za bivšim agentom CIA

Specijalno državno tužilaštvo CG saopštilo je da nisu tačni navodi da je povučena poternica za bivšim agentom američke obaveštajne službe CIA Džozefom Asado.

On je jedan od osumnjičenih u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Pojedini crnogorski mediji javili su prethodno da je poternica za Asadom povučena.

U saopštenju SDT-a stoji da je poternica raspisana 31. jula 2018. godine bila povučena jer je Asad iskazao spremnost da dobrovoljno dođe u Crnu Goru radi davanja iskaza.

Kako se navodi, Asad je lično i preko svog evropskog advokata zatražio povlačenje poternice kako bi nesmetano mogao da dodje u Crnu Goru radi saslušanja. On je tada, kako se navodi, dostavio svoj iskaz.

Kako okrivljeni nije ispunio obavezu, Viši sud u Podgorici je na predlog SDT raspisao 16. jula 2019. novu poternicu, koja je dostavljena centrali Interpola u Lionu radi raspisivanja crvene poternice.

Prema obaveštenju dobijenom od centrale Interpola, crvena poternica nije izdata jer se nalazi u postupku pred organima Interpola, navelo je SDT.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Beta

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

To Top