All for Joomla All for Webmasters
Društvo

“REKAO JE MOM MUŽU DA ĆE ME TRUDNU OTETI I SILOVATI” Ispovest devojke (22) koja je pokušala da se ubije ZBOG PRETNJI ZELENAŠA

Trudnica M.V. (22) iz Kragujevca, koja je pokušala da se ubije zbog navodnog zelenaškog duga svog nevenčanog supruga N.B., dala je izjavu policiji i rekla “da je zelenaš pretio da će je kidnapovati i silovati”.

Kragujevčanka, koja je u drugom mesecu trudnoće, 7. jula je popila preveliku dozu “bromazepama”. Pošto su joj lekari isprali želudac i povratili je, žena je policajcima rekla da je njen suprug od aprila imao probleme sa M.A. zbog novca za automobil.

– Ne osećam se bezbedno. I dalje mi je teško, oporavljam se od nedelje – rekla je M.V., a prenosi “Kurir”.

Policija je uhapsila zelenašaFOTO: S PASALIC / RAS SRBIJA
Policija je uhapsila zelenaša

Dolazio im kući

Ona je ispričala da sa suprugom živi oko godinu dana u kući njegove majke u naselju Ilina voda. Kako je rekla, u aprilu je saznala da on zbog automobila ima problema sa M.A., koji je 8. jula uhapšen zbog prinude, i to nakon što je trudnica pokušala da sebi oduzme život.

– Muž me je 6. jula pozvao telefonom i rekao mi da je M.A. naleteo na njega nožem dok je bio kod druga u naselju Ilićevo. Rekao mi je da je M.A. pretio “da će me kidnapovati, odvesti na auto-put i silovati me”. Te večeri smo prespavali van kuće jer smo se plašilii za svoju bezbednost ispričala je trudnica i nastavila:

– Sutradan sam se taksijem vratila kući. Tu je bio M.A. sa svojim kolima. Videla sam da na suvozačevom sedištu ima nož na rasklapanje. Pitao me je: “Gde ti je onaj ništak?”, misleći na mog muža. Rekla sam da ne znam jer nije spavao kod kuće. Pitala sam ga zašto mi preti kidanpovanjem, silovanjem i auto-putem. Odgovorio je da je samo hteo da zaplaši mog muža da bi mu vratio pare – kaže M.V.

Zelenaš pretio da će žrtvu oteti i silovatiFOTO: N. MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA
Zelenaš pretio da će žrtvu oteti i silovati

Psihički loše

Trudnica je posle tog razgovora sa M.A. pozvala muža da dođe kući, što je on i učinio, ali je ubrzo otišao negde.

– Nisam znala gde je otišao. Meni je to psihički mnogo teško palo. Skupila sam sve tablete po kući što sam imala i popila ih. Sećam se da sam popila dve kutije “bromazepama”. Nakon toga se više ničega ne sećam – izjavila je M.V. prenosi “Kurir”.

Ona je objasnila da je uhapšeni M.A. i pre ovog nemilog događaja dolazio u njihovo dvorište, da je vikao na njenog supruga i da im je uzeo porodični automobil “krajsler”.

– Muž je njemu dugovao 700 evra i uzeo od njega neki “audi”. Zbog duga je trebalo da mu vrati “audi” i da mu isplati 1.200 evra. U međuvremenu je M.A. uzeo naš automobil, a kada mu je muž vratio dug, vratio je auto. Međutim posle je tražio još 800-900 evra, ali muž više nije imao para – pojasnila je trudnica zbog čega je njen suprug upao u problem sa zelenašem.

Zelenašenje nelegalan unosan posao

U Srbiji ima mnogo onih koji su naivno poverovali u isplativost nekog posla ili, prosto životnom mukom naterani, pozajmili novac kod “zelenaša”. Po principu “kamata na kamatu” i najmanja suma uzeta od ovih kriminalaca za relativno kratko vreme naraste do vrednosti stana ili kuće.

Prema nezvaničnim podacima, svakog dana oko 50 ljudi u Srbiji pozajmi novac od nekog “zelenaša”. Prosečno njih deset ne uspe da vrati dugove i ostaje bez igde ičega.

 

 

dijaspora.news/kurir.rs

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top