All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Мајски сусрети писаца дијаспоре – 24. пут

Удружење писаца “Седмица”, књижевна заједница Удружења књижевника Србије, позива књижевне ствараоце, чуваре српског језика и културе и све љубитеље лепе писане речи на традиционалне XXIV “Мајске сусрете писаца дијаспоре” који ће се одржати од 10. до 12. маја 2019. године.

У петак, 10. маја 2019. одржаће се свечани пријем у Генералном конзулату Републике Србије, под покровитељством генералног конзула Бранка Радовановића.

Истог дана планирано је отварање изложбе Ласла Колара, сликара из Београда. Изложба ће бити постављена у Генералном конзулату Републике Србије до 17. маја, након тога, публика ће имати прилику да изложбу посете до 24. маја у Галерији Westkunst (Франкфурт на Мајни).

У суботу, 11. маја одржаће се Мајска песничка ноћ (од 18 до 23 сата) и додела Орфеја у Српском културном Центру Офенбах.

За недељу, 12. мај, планирана je промоција романа „Свети штап” аутора Живка Вујића, књижевника из Бања Луке, као и промоција књиге песама „Злато Звечана” и „Седам печата” аутора Новице Сврлића, књижевника из Косовске Митровице. Промоција ће се одржати после јутарње литургије у малој сали Храма Васкрсења Господњег.

Додела награда

У Мајској песничкој ноћи 11. маја, ауторима три најбоње песме за одрасле биће додељене, по одлуци стручног жирија, књижевне награде Златни, Сребрни и Бронзани Орфеј и
Бамби Орфеј за једну необјављену песму за децу.

Право учешће за награду имају сви песници, учесници Мајске песничке ноћи, са једном
необјавњеном песмом.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top