All for Joomla All for Webmasters
Srbija

ZLA SUDBINA MALOG ELDINA IZ TUTINA: Vozili ga u bolnicu jer je dobio male boginje, a onda POGINUO JER NIJE BIO VEZAN!

Eldin Hondović (15) iz Tutina, koji je poginuo kod Velike Plane, stradao je na putu do lekara u Beogradu, a nije bio vezan jer mu je bilo loše pa je spavao na zadnjem sedištu

Eldin Hondović (15) iz sela Gornji Crnić kod Tutina, koji je u četvrtak poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Velike Plane, stradao je na putu do bolnice u Beogradu, u koju su ga vodili brat od strica Elvis i majka Neima, koji su povređeni u udesu.
Kako saznajemo, dečak je poslednjih meseci imao zdravstvenih problema zbog malih boginja, pa je iz Tutina često morao da ide u Beograd kod lekara. Pretpostavlja se da je zbog toga i spavao na zadnjem sedištu i nije bio vezan u trenutku sudara.

Dečak sahranjen

 

Dečak je nastradao kad se “seat” koji je vozio njegov rođak Elvis Hodović (33) velikom brzinom zakucao u parkirani kombi u zaustavnoj traci i usmrtio vozača Slavoljuba Topličanina (48) iz Kruševca. Automobil je udario u Topličanina, koji je izašao iz kombija, a od siline udara dečak je ispao iz vozila jer jedini u njemu nije bio vezan.

Prema rečima rođaka nastradalog dečaka, on je živeo s majkom u selu kod Tutina, dok su mu otac i brat u inostranstvu.

 

– Otac i brat mu rade u Nemačkoj. Eldin je imao morbile, a njegovo zdravstveno stanje se iskomplikovalo, pa je često išao u Beograd. Kako mu otac nije tu, stric je trebalo da ga preveze, a krenula je i majka – priča jedan od rođaka.

 

On dodaje da je dečak zbog lošeg zdravstvenog stanja ležao na zadnjem sedištu.

 

– Verovatno je spavao u trenutku sudara. Da je sve bilo kako treba, i on bi bio vezan – priča rođak. Dečak je juče sahranjen u rodnom selu.

 

Izbegavati zaustavnu

 

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, objašnjava da je zaustavna traka na auto-putu namenjena za izuzetne slučajeve.
– Treba izbegavati zaustavnu traku. Čak i kad morate da stanete, bolje je i da se s nje siđe ako ima prostora, samo da je vozilo što dalje od brzih traka. Ne smemo zaboraviti da se na auto-putu razvijaju velike brzine – rekao je

 

Okanović i ponovio da deca moraju biti vezana, kao i putnici na zadnjem sedištu.

Sahrana umesto proslave godišnjice braka

 

U Kruševcu, u kući u kojoj je živeo stradali vozač kombija Slavoljub Topličanin (48), suprug i otac troje dece, tuga i bol.

 

– Tog jutra otišao je s bratancem i sinom da preveze neki nameštaj. U jednom trenutku Slavoljub je čuo da nešto lupa u kombiju. Prevozio je nameštaj i pomislio je da se nešto otkačilo. Bilo je unutra stolica, posumnjao je da je to.

 

Upalio je migavce i stao u zaustavnu traku – priča potresena supruga Ljiljana i dodaje:

– U kombiju su ostali bratanac i sin. Oni ništa nisu mogli da vide, ali su čuli jak udarac. Trebalo je da u subotu slavimo 15 godina braka. Umesto da se spremam za to, mi spremamo sahranu.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top