All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Živio je na ulici: Dobrom Muji Puljanin poklonio kamp kućicu

Said Muharemi ili Puljanima znani Mujo koji uvijek nasmiješen hrani gradske golubove i po kiši, hladnoći, vrućini kruhom koji je i njemu često jedini obrok, ovih blagdana ima razloga za još veći osmijeh. Mujo je do prije par dana  živio doslovce bez krova nad glavom, ne žaleći se nikom na svoju tešku situaciju.

Njemu su njegovi golubovi i mačke lutalice koje hrani sve na svijetu, pa s njima svaki dan i dijeli sve sto ima,malo kruha. Nakon što je priča o Muji izašla u medijima, veliki broj Puljana htio mu je pomoći da za predstojeće blagdane dobije bar malo radosti.

foto: Facebook

Tako je i Puljanin Damir Iskrić (38) ,kada je čuo za njegovu priču odlučio odmah pomoći.

“Vidio sam  reportažu o Muji i to me je jako potreslo.

Živimo u gradu Puli i nismo primijetili da imamo beskućnika koji nije nikad ništa tražio od nikoga. Falio mu je dom da može prespavati dostojno i ljudski,i to me je jako rastužilo da sam ponudio pomoć “rekao je ovaj Puljanin. Kaže da je namjeravao pomoći najprije da se Muji sagradi malena kućica od oko 30 m2.”

Ali on nema svoju parcelu. Živi na zemljištu grada Pule,tako da je jedino alternativno rješenje bilo da mu se da uređena kamp kućica. Zato sam je i odvezao tamo.Mujo je bio jako oduševljen i stalno je ponavljao da je to njemu pravi hotel.

Pitao me je je li ta kućica njegov dom do kraja života.Srce mi se steglo i imao sam knedlu i grlu u tom trenutku.Rekao sam mu,naravno Mujo. On je jedna dobra osoba koja ne traži zauzvrat ništa i ima veliko srce”, kazao je ovaj plemeniti Puljanin koji i inače pomaže mnogim potrebitim građanima.

foto: Facebook

“Pomognem onima za koje znam zaista da im fali. Nekom kupim ili kućanske aparate,nekom platim struju,vodu..Volim pomoći ” rekao je na kraju.

Dijaspora.news Izvor 24sata.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top