All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Živela je samo četiri dana: Lekari bebu otpustili kući sa najvećom ocenom. Roditelji je vratili u bolnicu sa obilnim krvarenjem, ali je bilo prekasno

Četiri dana imala je beba Š.A. koja je preminula u Opštoj bolnici Bar. Uzrok smrti još nije poznat. U Višem tužilaštvu je formiran predmet i naložena obdukcija, a nalaz se još čeka.

Dan pre, beba i majka koja se porodila prirodnim putem, otpuštene su kući.

Direktor Opšte bolnice Bar, Dragoslav Tomanović, kazao je da nije bilo nikakvih problema na porođaju i potvrdio da je beba rođena prirodnim putem.

– Vitalnost na rođenju je bila dobra, beba je dobila najveću ocenu i sve vreme hospitalizacije nije bilo nekih vidljivih bolesti – rekao je direktor.

Dan nakon što su majka i dete otpušteni, roditelji su doneli dete u bolnicu skoro bez znakova života sa obilnim krvarenjima, kazao je dr Tomanović. Prema njegovim rečima, pokušana je reanimacija koja nažalost nije uspela. Slučaj je preuzela policija i tužilaštvo.

Beba je živela samo četiri dana Foto-ilustracija: pixabay.com

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet o ovom slučaju.

– U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom smrti novorođenčeta ženskog pola, koje je preminulo dana 21. juna i od strane tužilaštva doneta je naredba za obdukciju tela novorođenčeta.

Od Uprave policije zahtevano je prikupljanje potrebnih obaveštenja od roditelja novorođenčeta, kao i doktora koji su postupali po prijemu bebe u Opštoj bolnici u Baru, a naloženo je i pribavljanje medicinske dokumentacije na ime novorođenčeta. Osim toga, preduzeće se i druge neophodne radnje za kojima se ukaže potreba tokom postupka, a sve u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su od značaja za ovaj slučaj – saopšteno iz Višeg tužilaštva.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top