All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Zgazio je našeg anđela, umesto igračaka, kupili smo mu maleno odelo i sanduk: Vapaj roditelja nastradalog Alekse

Vozač “tojote” je zgazio našeg anđela, prešao je preko njega… Sinu smo, umesto igračaka, kupili maleno odelo i sanduk da ga ispratimo na poslednji put – kažu roditelji malog Alekse Dimitrova (10) iz Subotice, koji je poginuo na Divčibarima.

Naime, vozač “tojote” Vladimir V. (43) iz Beograda nije mogao da se zaustavi kada je na Divčibarama u utorak naleteo na grupu osnovaca i pokosio decu. On je skrenuo s puta na trotoar i jurnuo pravo na kolonu dece, iako mu je učiteljica očajnički mahala ne bi li ga zaustavila.

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći dve devojčice T.S. (10) i V.T. (10) zadobile su lakše telesne povrede i prebačene su u bolnicu u Valjevu, a poginuo je Aleksa Dimitrov (10).

Uviđaj na Divčibarama Foto: Printskrin RTS

Čim su čuli da se Aleksi desila nesreća, majka Marina i otac Vladimir krenuli su na Divčibare.

– Nadala sam se da ću ga zateći živog, da mu lekari još pomažu… Međutim, na pola puta smo čuli da mi je dete preminulo. Nisam mogla da verujem, ali teška istina nas je dočekala u bolnici u Valjevu, pa u policiji… Moje dete više nije moglo da mi se nasmeši, da me zagrli, povređeni su mu bili i pluća i srce – jedva je ispričala Marina za “Informer”.

Ona kaže da je Aleksa bio divno dete.

– Bio je naš ponos i duša, a sad ga spremamo za poslednji put. Umesto igrački, kupili smo mu maleno odelo i sanduk, i vratili se kući da ga čekamo – kaže neutešna majka.

Aleksa Dimitrov Foto: Facebook

Vladimir je neutešan od tuge za sinom.

– U očima našeg sina videli su se dobrota, plemenitost i poštenje, iako je bio još mali. Učili smo ga da bude kulturan, a u školi je bio odličan… Zašto se morala dogoditi ta tragedija, mog anđela više nema… Zgazio je mog Anđela, prešao je preko njega, ništa ne može da ga vrati… – jecao je Vladimir.

U OŠ “Miloš Crnjanski”, koju je pohađao stradali dečak, za danas u 11 sati zakazana je komemoracija.

Inače, veštačenjem “tojote auris” kojom je Vladimir Vukašinović usmrtio malog Aleksu utvrđeno je da su kočnice bile ispravne iako je Vukašinović tvrdio da su mu u trenutku nesreće otkazale i da nije mogao da izbegne kolonu dece.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top