All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

Želite da smršate? Ovu namirnicu nikada ne smete da jedete posle 8 uveče

Crna čokolada je dobra iz više razloga, ali nije namenjena za svako doba dana

Ako je crna čokolada vaš izbor pred spavanje, zaboravite na tu ideju – pogotovo ako želite da izgubite višak kilograma.

Naravno, nije ona štetna, ali za drugo doba dana je namenjena.

U poslednje vreme nećete naći nutricionistu koji vam neće pričati da je crna čokolada dobar antioksidans, da može da utiče na snižavanje krvnog pritiska, i poboljšava protok krvi.

Međutim, kada je noć u pitanju, crna čokolada nije pravi izbor.

Ona sadrži kofein i druge stimulanse, zbog kojih nećete moći da zaspite, a san je veoma važan za zdravlje ljudi, i ne treba ga se lišavati.

Tačnije, manjak sna može da se negativno odrazi i na vašu težinu.

Stručnjaci sa Harvard univerziteta došli su do podataka nakon posmatranja 60.000 žena u periodu od 16 godina koji govore da manjak sna može negativno da se odrazi na liniju.

Na početku istraživanja, sve žene su bile zdrave i nijedna nije bila gojazna – 16 godina kasnije, one koje su spavale 5 sati svako veče imale su 15 odsto veći rizik da se ugoje, ali i 30 odsto veći rizik da se ugoje 13.5 kilograma tokom ovog perioda u poređenju sa ženama koje su spavale najmanje 7 sati.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

IZDVAJAMO

Dijaspora News je prvi informativni portal namijenjen dijaspori. Cilj portala Dijaspora News je da nas poveže i okupi, da informiše o najvažnijim dešavanjima, kako u domovini, tako i o aktivnostima udruženja i pojedinaca u iseljeništvu. Trudićemo se da budemo drugačiji, bolji, da obezbijedimo relevantne informacije sa relevantnih adresa. Ne ustežite se da nas kontaktirate, pitate, pošaljete vijesti iz svojih zajednica. Registrujte se i na DN forum i podijelite svoja iskustva i stavove.

Povežimo se.

Facebook

To Top
x Close

Like Us On Facebook