All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Zbog snijega sporije odvijanje saobraćaja u centralnim dijelovima BiH

Zbog ugaženog snijega na kolovozu, jutros se sporije saobraća na dionicama u centralnim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Izdvaja se dionica autoputa A-1 Tarčin-Jošanica, gdje je brzina ograničena na 80 kilometara na sat, kao i magistralni putevi Sarajevo-Foča, Sarajevo-Olovo, Kiseljak-Kaonik, Gornji Vakuf-Prozor i Bugojno-Novi Travnik.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog nižih temperatura moguća je mjestimična poledica pa vozače mole za pojačan oprez.

Posebno se izdvajaju putevi u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima u južnim i jugozapadnim krajevima, upozorava se na jake udare vjetra.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnom pravcu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pažnja na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

dijaspora.news fokus.ba

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top