All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

ZAŠTO DANILO LAZOVIĆ NIJE NA SLICI KAFANE KOD BESMRTNIH? Otkrivamo ko je zaista bio legendarni GLUMAC i sve njegove TAJNE

25. novembra 1951. rođen je glumac Danilo Lazović. Mada ga se stariji sećaju još iz „Otpisanih“, široj publici je najpoznatiji kao Šćepan Šćekić iz „Srećnih ljudi“ i Čerčil iz „Porodičnog blaga“, a možda najviše zahvaljujući tim ulogama stekao je reputaciju velikog glumca, ali i ljubitelja kafana.

Kad je društvenim mrežama krenula da kruži slika „Kafane kod besmrtnih“, bilo je onih koji su se zapitali zašto tu nije bilo mesta i za Danila Lazovića, koji je takođe „bio poznat glumac i boem“.

 

Ta slika možda je izgraðena ulogama koje je Lazović nosio, ali njegovi prijatelji i saradnici tvrde da je istina ipak drugačija – ovaj glumac zapravo nije bio ljubitelj čašice i kafanske atmosfere.

 

Za razliku od brojnih svojih kolega, Lazović je retko sedeo u pozorišnim bifeima, govoreći da nema vremena da se bavi beogradskim zabavama i klubovima.

 

FOTO: FACEBOOK

 

„On nije voleo kafane, a obožavao je da se šali. Imao je vrlo specifičan smisao za humor i dobru dušu“, rekao je jednom prilikom za njega reditelj Siniša Pavić.

 

Lazović je bio porodični čovek i voleo je prirodu. Sa suprugom Brankom ima četvoro dece, a kako bi im obezbedio bolje uslove za odrastanje, iz centra grada su se preselili na Avalu, daleko od gradske vreve, gde je Danilo uživao u obavezama oko domaćinstva. I to dok je bio u vrhuncu popularnosti.

 

Nije voleo kafanu
Nije voleo kafanuFOTO: PRINTSCREEN

„Mislim da je to nešto najbolje što je tata mogao da uradi jer nas je sklonio s asfalta, pa su moja braća i sestra umesto da rastu čekajući lift, uživali u prirodi i zdravom detinjstvu… Moj otac je bio patrijarhalan i konzervativan, želeo je da od nas napravi dobre ljude. Vaspitavao nas je u duhu prave srpske porodice, gde se zna ko je ko i šta ko radi, kao i da je ljubav prema Bogu osnov svega“, pričala je njegova najstarija ćerka, Jelena Lazović.

 

Uživao je u prirodi i tišini
Uživao je u prirodi i tišiniFOTO: PRINTSCREEN

Danilo Lazović je rođen 25. novembra 1951. godine u Brodarevu, na granici Srbije i Crne Gore. Odrastao je u radničkoj porodici, a Lazovići su se 1958. godina preselili u Priboj na Limu, gde je poznati glumac završio gimnaziju. Na Fakultetu dramskih umetnosti diplomirao je 1974. godine, kada je i ostvario prvu zapaženu ulogu u kultnoj seriji „Otpisani“.

 

Od tada su se ređale značajne uloge na filmu, ali i u teatru, mada ga publika najbolje pamti po ulogama u serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Stižu dolari“…

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top