All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Zapadni mediji isprozivali Noćne vukove: Očekivali opasne momke, a na kraju im stigli zdepasti bajkeri bez motora (FOTO) (VIDEO)

Strani mediji su posetu Noćnih vukova Balkanu nazvali potpunim debaklom i istakli da se samo po kožnim jaknama moglo naslutiti da su članovi motociklističke grupe.

Članovi ruske bajkerske grupe “Noćni vukovi” u okviru turneje, svojevrsnog hodočašća “Ruski Balkan”, posetili su Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u martu. Iako su svi očekivali da Vukove vide na motorima,oni su u Srbiju doleteli avionom, a turneju su zatim nastavili automobilima. Strani mediji su posetu balkanskim zemljama nazvali potpunim debaklom.

O poseti Noćnih vukova pisalo se danima. Svi su očekivali da motociklistička grupa, koja je inače bliska sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, na turneju krene u svom prepoznatljivom stilu, ali se to iz nekog razloga nije desilo.

Na čelu motociklističke grue je Aleksandar Zaldostanov zvani Hirurg,inače Putinov “porodični prijatelj”. Kako on tvrdi, cilj Noćnih vukova je promovisanje pravoslavlja i mira, ali neki od zapadnih medija ističu da je njihova uloga nešto ratobornija.

Noćni vukovi na Fruškoj Gori Foto: Lola Đorđević

Kao primer, Jutranji list iz Hrvatske piše da su mnogi njihovi članovi viđeni na bojištu u Ukrajini kako se bore na strani proruskih separatista, a odigrali su važnu ulogu u aneksiji Krima kad su postavili blokade na putevima.

BBC: TURNEJA POTPUNI DEBAKL

BBC je naveo da su Vukovi uoči dolaska u posetu balkanskim zemljama najavili da ih ništa neće zaustaviti, a onda se dogodio debakl! Vukovi, čijim članovima je zabranjen ulaz u neke države Evrope  u Srbiju su došli avionom. 

– Naši motori su svemirski brodovi pod zvezdama kojima ispisujemo istoriju, zauvek povezanu sa borbom za budućnost Rusije – poručio je Zaldostanov uoči turneje.

BBC piše da je plan bio da se okupe u Beogradu u ponedeljak, 19. marta, a potom da obiđu Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Republiku Srpsku. Za kraj su najavili veliki miting u Banjaluci. Sarajevski mediji su pisali da su Vukovi u vezi sa paravojnim formacijama i da se spremaju da izazovu etničke sukobe, zbog čega je njihovom vođi zabranjen ulazak u Bosnu i HErcegovinu.

Aleksandar Zaldostanov zvani Hirurg je na čelu grupe i prvi u koloni Foto: Profimedia/Sputnik

BBC zatim ističe da se niko od članova motociklističke grupe nije pojavio u Beogradu, a da je nekolicina došla u Novi Sad, gde su odseli u hostelu. Oni su zbog hladnog talasa koji je zahvatio region, turneju nastavili automobilima. Posetili su fruškogorske manastire, a uveče su ušli u Republiku Srpsku preko Bijeljine peške, jer, kako piše BBC, automobili nisu imali “zeleni karton” neophodni za ulazak u Bosnu. Oni dodaju da nije došlo ni do velikog mitinga u Banjaluci i da ih je tamo dočekao prazan trg.

NJUJORK TAJMS: UMESTO NA MOTORIMA I U OBLAKU PRAŠINE, STIGLI SU AUTOMOBILOM

Njujork tajms pisao je da su Putinovi anđeli bili u devetodnevnoj turneji na Balkanu, ali da “umesto da u grad uđu na motorima i u oblaku prašine, tetovirani bajkeri su kolima i minikombijem stigli u Banjaluku“. Kako je list istakao, oni su zbog hladoće ostavili motocikle u Moskvi, ali su “imali kožne jakne, doneli su ikonu Device Marije i poveli sekretaricu za štampu, čiji je glavni zadatak bio da medije drži podalje“.

Njujork Tajms zatim ističe da su bajkeri tokom turneje posetili crkve i manastire, ali i da su se opijali s lokalnim nacionalistima. Prenosi i izjavu urednika jednog portala u Banjaluci.

Cilj im je da sledeći put posete Kosovo Foto: Telegraf.rs

– Istina je, ovi zdepasti bajkeri izgledaju smešno, ali poruka ovog puta ne sme da se zanemari. Ona glasi: Rusija stoji uz Republiku Srpsku i Milorada Dodika. Putinu je očito jeftinije bilo da pošalje bajkere bez motora nego novac… – rekao je Aleksandar Trifunović, urednik banjalučkog portala Buka, preneo je američki medij.

Noćni vukovi predstavnici Federacije motociklističkog turizma Rusije po završetku turneje održali su konferenciju za novinare u “Ruskom domu” na kojoj su preneli svoje utiske sa putovanja i istakli da će sledeći put posetiti Kosovo.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top